Αρχική » Μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Τζανερίκο λίγες μέρες πριν παραιτηθεί!
Ελλάδα Πολιτική

Μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Τζανερίκο λίγες μέρες πριν παραιτηθεί!

Γιατί κρατήθηκε μυστική η συνάντηση Γεραπετρίτη με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου;facebook sharing button

Το παρασκήνιο των σκοτεινών μεθοδεύσεων για τη νέα τροπολογία-μπάλωμα, που βάζει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οριστικό φραγμό στη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έρχεται στο φως μετά από την παραίτηση με αιχμές του Α΄ αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, έρχεται στο «φως».

Όπως αναφέρει το Documentonews.gr,  το δεξί χέρι του Μητσοτάκη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε μυστικά με τον Χρήστο Τζανερίκο, λίγες ημέρες προτού εκείνος υποβάλλει την παραίτησή του κάνοντας λόγο για παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Το newsbreak.gr δικαιώνεται ξανά καθώς, όχι μόνο είχε προβλέψει την παραίτηση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου, αλλά είχε αποκαλύψει και ότι δεχόταν πιέσεις προσωπικά από τον Γεραπετρίτη. 

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναγκάστηκε να παραδεχτεί την εν κρυπτώ συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

«Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένο ότι υπήρχαν ζητήματα και δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου» απάντησε ο ίδιος όταν δέχτηκε ερώτηση από δημοσιογράφο για τη συνάντηση του Γεραπετρίτη με τον Τζανερίκο.

Η εν κρυπτώ συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου προκαλεί σκληρά ερωτήματα, την ώρα μάλιστα που ο Α΄ αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου παραιτήθηκε σήμερα επικαλούμενος λόγους αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης, ενώ μια ημέρα πριν ο ίδιος με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την Ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου» καταγγέλοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.