Αρχική » Μόσχα: «Μόλις οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να αποναζιστοποιηθούν και αποστρατικοποιηθούν θα σταματήσουμε την επιχείρηση»
Διεθνή

Μόσχα: «Μόλις οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να αποναζιστοποιηθούν και αποστρατικοποιηθούν θα σταματήσουμε την επιχείρηση»

Η ετοιμότητα του Κιέβου για αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση θα είναι ένα βήμα προς τον τερματισμό της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (28/02) ο Βασίλι Νεμπένζια, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο Βασίλι Νεμπένζια ανέφερε: «Μόλις καταλάβουμε από τις ουκρανικές Αρχές ότι είναι έτοιμες για αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση, αυτό θα είναι ένα βήμα προς το τέλος της (σ.σ. επιχείρησης)».

Ακόμα, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση του καθεστώτος του Κιέβου.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν εξαπολύουν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό σε πόλεις της Ουκρανίας, καθώς η στρατιωτική υποδομή απενεργοποιείται από όπλα υψηλής ακρίβειας και τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.