Αρχική » Μόσχα: Οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά για να υπάρξει συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι
Διεθνή

Μόσχα: Οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά για να υπάρξει συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Διαψεύδουν οι Ρώσοι την Τουρκία για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά, ώστε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανέφερε η Ρωσία.

Εχθές το Interfax Ukraine επικαλούμενο ουκρανό διαπραγματευτή είχε μεταδώσει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής, μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πιθανότατα στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν και τον Ζελένσκι την Παρασκευή «και φάνηκε να επιβεβαιώνει από την πλευρά του ότι είναι έτοιμοι να κανονίσουν μια συνάντηση στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο διαπραγματευτής, Ντέιβιντ Αραχαμία.

Ωστόσο ο επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών Βλαντίμιρ Μεντίνσκι ανέφερε: «Το σχέδιο συμφωνίας δεν είναι έτοιμο για να υποβληθεί σε μια συνάντηση κορυφής. Επαναλαμβάνω ξανά και ξανά: η θέση της Ρωσίας για την Κριμαία και το Ντονμπάς παραμένει ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ».

«Η ουκρανική πλευρά υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε ζητήματα που συνδέονται με το καθεστώς ουδετερότητας και την αποπυρηνικοποίηση της Ουκρανίας», έγραψε ο Μεντίνσκι.