Αρχική » Νέα δημοσκόπηση για Αθήνα: Πρωτιά Μπακογιάννη με 26,3%, δεύτερος ο Δούκας με 12,1%, τρίτος ο Ζαχαριάδης με 10,5%
Ελλάδα Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση για Αθήνα: Πρωτιά Μπακογιάννη με 26,3%, δεύτερος ο Δούκας με 12,1%, τρίτος ο Ζαχαριάδης με 10,5%

Τι «βλέπει» η Real Polls για τη μάχη στον δήμο Αθηναίων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης.

«Πτήσεις» κάτω του 30% για τον πρώτο που θα κόψει το νήμα, έκπληξη στη δεύτερη θέση και ανατροπές στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών για τον δήμο Αθηναίων «βλέπει» νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Real Polls.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει το προβάδισμα στην κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας με ποσοστά κάτω του 30%, ενώ στη μάχη της δεύτερης θέσης φαίνεται να κάνει την έκπληξη ο Χάρης Δούκας.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή», ο Κώστας Μπακογιάννης κόβει πρώτος το νήμα με 26,3%, ο Χάρης Δούκας καταλαμβάνει ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση με 12,1% και ο Κώστας Ζαχαριάδης φαίνεται να τερματίζει τρίτος με 10,5%.

Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης με 9,1%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,4%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,4% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 16,7%.athina_dimoskopisi_1_93656.jpg

Δημοσκόπηση Real Polls: Ανατροπή στον δεύτερο γύρο

Μάλιστα, στην περίπτωση που τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και στον δεύτερο γύρο περάσει ο Χάρης Δούκας, η κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας δεν φαίνεται να είναι εύκολη για τον Κώστα Μπακογιάννη.

Σε μία τέτοια αναμέτρηση ο Καθηγητής του ΕΜΠ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32,3% έναντι 31,4% του νυν δημάρχου.

athina_dimoskopisi3_1_7b91f.jpg

Αντίθετα, ο Κώστας Μπακογιάννης επικρατεί άνετα έναντι του Κώστα Ζαχαριάδη, καθώς εάν συναντηθούν στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνει 35,2% έναντι 29,8% του αντιπάλου του.

athina_dimoskopisi2_1_14c8a.jpg

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται η γενικότερη αρνητική εικόνα που έχουν οι κάτοικοι της Αθήνας για τον Κώστα Μπακογιάννη, αφού το 47,4% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από το έργο του και μόλις το 7,2% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο.

athina_dimoskopisi4_1_f16ae.jpg

Μάλιστα στην ερώτηση εάν πρέπει να επανεκλεγεί ο νυν Δήμαρχος, θετικά απαντά το 28,2%, ενώ το 62,9% προτιμά κάποιον άλλον στη θέση του.

athina_dimoskopisi5_1_a5c8c.jpg

Ολόκληρη η δημοσκόπηση για τον δήμο Αθηναίων