Αρχική » Νέα παρέμβαση Έλον Μασκ για την Ουκρανία προκαλεί αναταράξεις στις ΗΠΑ
Διεθνή

Νέα παρέμβαση Έλον Μασκ για την Ουκρανία προκαλεί αναταράξεις στις ΗΠΑ

Κάνει λόγο ευθέως για πραξικόπημα το 2014!

Συνεχίζει το σφυροκόπημα κατά της επίσημης θέσης της κυβέρνησης Μπάιντεν στο ουκρανικό, ο δισεκατομμυριούχος ισχυρός άντρας της Tesla.

Είχε προηγηθεί το σφοδρό χτύπημα του πριν από λίγες ημέρες, όταν ο Έλον Μασκ με ανάρτηση του στο Twitter, χαρακτήρισε την «σιδηρά κυρία» της κυβέρνησης Μπάιντεν στην διπλωματία, Βικτώρια Νούλαντ, ως τον άνθρωπο που ευθύνεται για τον πόλεμο!

Η σημερινή του παρέμβαση είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αμερικανική θέση για τα γεγονότα του 2014, όταν ανετράπη η εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας μέσω των γνωστών επεισοδίων και ταραχών στο Κίεβο, για τις οποίες κατηγορήθηκε τόσο η Νούλαντ όσο και ο μετέπειτα πρέσβης στην Ελλάδα, τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Έλον Μασκ λοιπόν σχολιάζοντας άρθρο του καθηγητή John Mearsheimer από το 2014 ο οποίος υποστήριζε ότι «Για τον Πούτιν, η παράνομη ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου και φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας —την οποία δικαίως χαρακτήρισε «πραξικόπημα»— ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», απάντησε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε πράγματι πραξικόπημα».

Η δήλωση του ήδη προκαλεί σάλο στην αμερικανική κοινή γνώμη. Το σχόλιο του μέσα σε λίγα λεπτά ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο προβολές.

Νέα παρέμβαση Έλον Μασκ για την Ουκρανία προκαλεί αναταράξεις στις ΗΠΑ (newsbreak.gr)