Αρχική » Νέες απειλές Δ.Μιχαηλίδου: «Οι εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν θα απολύονται»!
Video Πολιτική

Νέες απειλές Δ.Μιχαηλίδου: «Οι εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν θα απολύονται»!

Νέες δηλώσεις σοκ από την Δ.Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, έκανε νέες δηλώσεις που προκαλούν σοκ, καθώς υποστήριξε σήμερα πως οι εργαζόμενοι που δεν θα δεχθούν να εμβολιστούν… θα απολύονται! 

Χθες η Δ.Μιχαηλίδου είχε πει πως όσοι εργαζόμενοι στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων δεν έχουν εμβολιστεί έως τις 16 Αυγούστου θα λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών, επομένως δεν θα πηγαίνουν στην εργασία τους και δεν θα λαμβάνουν μισθό.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το ίδιο θα ισχύει και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Ενώ είχε πει πως οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να ελέγχους τους εργαζομένους.

Σήμερα το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς είπε πως όσοι δεν εμβολιαστούν και βγουν σε αναστολή, μετά μπορεί να απολυθούν.

«Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», δήλωσε μιλώντας στο OPEN.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…». Η ίδια αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων….  στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται».

Για τις κατασκηνώσεις

Η ίδια στον απόηχο των συρροών κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε κατασκηνώσεις ανά την επικράτεια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν: «Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και μέσα στον Αύγουστο», είπε.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1001912_dmihailidoy-oi-ergazomenoi-poy-arnoyntai-na-emvolistoyn-tha