Αρχική » Νέο φιάσκο! Με υποχρεωτικό self test η επιστροφή από τα νησιά γιατί δεν έχουν… υγειονομικό προσωπικό!
Ελλάδα

Νέο φιάσκο! Με υποχρεωτικό self test η επιστροφή από τα νησιά γιατί δεν έχουν… υγειονομικό προσωπικό!

Δεν μπορούν να «εξοπλίσουν» τα νησιά με κλιμάκια του ΕΟΔΥ και μεταθέτουν τις ευθύνες για ακόμα μια φορά στους πολίτεςfacebook sharing button

Και ξαφνικά τα self test έρχονται πάλι στο προσκήνιο! Η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ακόμα μια φορά ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην διαχείριση της πανδημίας καθώς αναζητά τρόπους να μεταθέσει τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλον!

Μπορεί η επιτροπή των ειδικών να εισηγήθηκε επιστροφή από των ταξιδιωτών από τα νησιά με μοριακό ή rapid test ωστόσο η κυβέρνηση έκανε πίσω αφού δεν διαθέτει το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό για να διενεργήσει ελέγχους. Τα πολυδιαφημισμένα self test τα οποία υποστήριζαν ότι είναι αξιόπιστα και ασφαλή, «βγήκαν από τη μέση» και έτσι ανακοινώθηκε ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξεταστούν πριν ταξιδέψουν. Την ευθύνη για την επιστροφή τους όμως ποιος την αναλαμβάνει; Μα φυσικά οι ίδιοι!

https://youtube.com/watch?v=ltKHRp80aMI%3Ffeature%3Doembed

Η κυβέρνηση έκανε ότι δεν άκουσε τη σύσταση της επιτροπής των ειδικών και αφού δεν διαθέτει επαρκές υγειονομικό προσωπικό- εδώ καλά καλά δεν έχει φροντίσει να έχουν γιατρούς τα απομακρυσμένα νησιά– καταφεύγει ξανά στην εύκολη λύση των self test!

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει:

«Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία καθώς και στα θαλάσσια ταξί και τις λάντζες από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις:

Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή

Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, ή

Εναλλακτικά, προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού Ελέγχου (self-test) που έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων, παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται στα λιμάνια για την επιβίβασή τους τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου».