Αρχική » «Νίπτει τας χείρας του» ο νέος διοικητής της ΕΥΠ: «Έχω ενημερώσει τον Μητσοτάκη για όλους όσους παρακολουθούμε»
Ελλάδα Πολιτική

«Νίπτει τας χείρας του» ο νέος διοικητής της ΕΥΠ: «Έχω ενημερώσει τον Μητσοτάκη για όλους όσους παρακολουθούμε»


Αποκλειστική ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη σε περίπτωση νέων αποκαλύψεων

«Προσέχει για να έχει» ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος δήλωσε ενώπιων της της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πως έχει ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όλες τις νόμιμες επισυνδέσεις που είναι σε εξέλιξη.

Μετά από ερώτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να υποστήριξε πως έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις νόμιμες επισυνδέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παρόλο που την Παρασκευή ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πως «κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ», ο κ Δεμίρης μη θέλοντας να βρεθεί στη θέση του κ. Κοντολέων μετέθεσε όλη την ευθύνη στον πρωθυπουργό για οτιδήποτε κι αν συμβεί από εδώ και πέρα.

Πλέον αν υπάρξουν αποκαλύψεις και για άλλες πρακολουθήσεις πολιτικών ή δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να ισχυριστεί άγνοια, καθώς ο κ. Δεμίρης κατέστησε σαφές ότι τον έχει ενημερώσει.

Τα λόγια του κ. Δεμίρη προκαλούν το ερώτημα αν ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε ενημερωθεί από τον νέο διοικητή της Υπηρεσίας όταν την Παρασκευή διαβεβαίωνε την εθνική αντιπροσωπεία πως «εγώ, δεν το γνωρίζω». Μάλιστα, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εσείς γνωρίζετε; Ίσως γιατί είχατε άλλες σχέσεις με την ΕΥΠ».
Άραγε, τι άλλαξε τώρα και ο πρωθυπουργός έκρινε ότι έπρεπε να ενημερωθεί; Κι αν ενημερώθηκε, όπως φέρεται να γνωστοποίησε ο κ. Δεμίρης, μήπως πλέον γνωρίζει και τους λόγους παρακολούθησης των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη; Ακόμα κι αν δεν γνωρίζει τους λόγους, μήπως έμαθε και πόσοι ακόμα πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται; Κι αν ναι, γιατί δεν ενημερώνει την κοινωνία και τη Βουλή;

«Νίπτει τας χείρας του» ο νέος διοικητής της ΕΥΠ: «Έχω ενημερώσει τον Μητσοτάκη για όλους όσους παρακολουθούμε» – Pronews.gr