Αρχική » «Να αποχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία οι Έλληνες πολίτες» – Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

«Να αποχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία οι Έλληνες πολίτες» – Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ

Συναγερμός

Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει συναγερμό και στην Ελλάδα, καθώς δεν είναι λίγοι οι Έλληνες και οι ελληνικής καταγωγής πολίτες που βρίσκονται στη χώρα. Μάλιστα, μετά από έκτακτη σύσκεψη το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών, εκδόθηκε και ανακοίνωση, με την οποία καλούνται «να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα» οι Έλληνες πολίτες.

Διαβάστε ακόμα: Σκορπούν τον θάνατο οι Ουκρανοί στρατιώτες: Δολοφόνησαν Έλληνες ομογενείς!

Στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω υπουργείων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.

Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδηνα δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητοΠαράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE  

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: gremb.kie@mfa.gr

Ιστότοπος:  http://www.mfa.gr/kiev»

Ετικέτες