Αρχική » Να αρχίσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών συστήνει τώρα η Επιτροπή εμβολιασμών
Ελλάδα

Να αρχίσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών συστήνει τώρα η Επιτροπή εμβολιασμών

Έρχεται σύσταση για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 15 -17 ετών, αλλά και εκείνων που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα ηλικίας 12-17 ετώνfacebook sharing button 

Να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνει τώρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε σύσταση για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών, αλλά και των παιδιών που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα ηλικίας 12-17 ετών.

Με αφορμή τη μετάλλαξη Δέλτα η οποία σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά είναι πιο μεταδοτική, ιδίως στους νέους, η Επιτροπή Εμβολιασμών θα δώσει σύντομα το «πράσινο φως» να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για σύσταση και όχι για υποχρεωτικότητα.

Την εκκίνηση των εμβολιασμών στις νεαρές ηλικίες, προανήγγειλε και ο εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης χθες σε συνέντευξή του: «Ίσως δούμε πρώτα τις ηλικίες που είναι πιο κοντά στις πανελλήνιες ώστε να μην έχουν προβλήματα του χρόνου στην πρόοδό τους. Σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις άλλες χώρες και την εξέλιξη της πανδημίας» δήλωσε σε δελτίο ειδήσεων.

Σύντομα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για προγραμματισμένα ραντεβού.

Ετικέτες