Αρχική » Να γιατί ξεμείναμε από ελικόπτερα διάσωσης Ιδού το αποτέλεσμα και στη Θεσσαλία!
Ελλάδα Πολιτική

Να γιατί ξεμείναμε από ελικόπτερα διάσωσης Ιδού το αποτέλεσμα και στη Θεσσαλία!

Η χιλιοειπωμένη φράση: «Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα» ήρθε στο μυαλό μου καθώς διάβαζα σήμερα στην Καθημερινή το έγκριτο ρεπορτάζ για τα προβλήματα συντήρησης που εμφανίζουν τα ελικόπτερα Super Puma και τα οποία δεν μπόρεσαν χτες να…. δράσουν εγκαίρως στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.
Θυμήθηκα πώς τα κυβερνητικά «λιβανιστήρια» ευλογούσαν τις τελετές στα «ΚΤΕΟ Μεγάρων» για την συντήρηση των στρατιωτικών ελικοπτέρων παρουσία του πρώην Αμερικάνου πρέσβη και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας. Ευλογούσαν μαζί και με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ την ανάθεση της συντήρησης των στρατιωτικών ελικοπτέρων σε ιδιώτη με αμφιλεγόμενες δυνατότητες.

Και ιδού το αποτέλεσμα!

Δυο χρόνια μετά να μην υπάρχουν διαθέσιμα ελικόπτερα για τις ανάγκες του πληθυσμού. Το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδότησε αρνητικά για την σχεδιαζόμενη σύμβαση συντήρησης των ελικοπτέρων Super Puma καθόσον διαπίστωσε ότι από το συγκεκριμένο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μεγάρων δεν τηρούνται βασικές προϋποθέσεις και κυρίως χωρίς πιστοποιήσεις από τους κατασκευαστές των ελικοπτέρων.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την συντήρηση του ελικοπτέρου του Ναυτικού που «ευλόγησε» στα Μέγαρα ο αμερικάνος πρέσβης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ βοά η Βάση Ελικοπτέρων του Ναυτικού στον Μαραθώνα. Για το πώς αποδόθηκαν τα ελικόπτερα του Ναυτικού και το τι γνώμη επικρατεί για την συντήρηση τους αρκεί μια βόλτα του υπουργού Άμυνας και του πρωθυπουργού στο Κοτρώνι (Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού) και να ρωτήσουν τους ίδιους τους ανθρώπους που καλούνται να πετάξουν με αυτά αλλά και τους τεχνικούς που μετά την απόδοση τους από το ΚΤΕΟ Μεγάρων κλήθηκαν να βάλουν συμπληρωματικά και ΟΧΙ επικουρικά το.. χεράκι τους.

Τώρα βέβαια γιατί συνεχίζουμε να στέλνουμε συνέχεια LoR και να υπογράφουμε LoA στις ΗΠΑ για νέα ελικόπτερα χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον αξιοπρεπή διαθεσιμότητα των υπαρχόντων είναι ένα άλλο θέμα!

https://www.ieidiseis.gr/

Δ.Β.