Αρχική » Νόμιμος στόχος πλέον οι δορυφόροι: Η Ρωσία κηρύσσει διαστημικό πόλεμο στις ΗΠΑ
Video

Νόμιμος στόχος πλέον οι δορυφόροι: Η Ρωσία κηρύσσει διαστημικό πόλεμο στις ΗΠΑΤο newsbreak.gr είχε αναφερθεί εκτενώς στην κατάρριψη δορυφόρου από την Ρωσία που είχε προκαλέσει ανησυχία σε ολόκληρη την Δύση. Η Ρωσία είχε δικαιολογήσει την πράξη της λέγοντας πως δεν επρόκειτο για κάποια πολεμική άσκηση, αλλά για κατάρριψη δικού της δορυφόρο που είχε τεθεί εκτός ελέγχου και θα προκαλούσε κίνδυνο εάν παρέμενε σε τροχιά καθώς η πτώση του θα ήταν ανεξέλεγκτη και σε άγνωστο χρόνο.

Η κατάρριψη έγινε με πυραυλικό χτύπημα, που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού δεν είχε προηγηθεί καμιά ενημέρωση από την ρωσική πλευρά.

Φαίνεται όμως ότι η Ρωσία είχε σχεδιάσει πολύ προσεκτικά τις κινήσεις της και είναι πλέον έτοιμη να μεταφέρει την πολεμική αναμέτρηση και στο διάστημα.

Ραγδαίες εξελίξεις τις τελευταίες ώρες

Ο Ν. Μεντβέντεφ συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας για να συζητήσει το ενδεχόμενο κατάρριψης Αμερικανικών δορυφόρων, αφού η Επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ αποφασίσει να χρησιμοποιήσει δορυφόρους ιδιωτικών εταιρειών για να βοηθήσει την Ουκρανία στην παροχή διαστημικής στήριξης σε επίπεδο φυσικά πληροφοριών, που θα αντλούνται από δορυφόρους.

Πριν από λίγα λεπτά, ο επικεφαλής του ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος Rogozin (φωτό) ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι οι δραστηριότητες των διοικητών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ενσωματώνουν την χρήση δορυφόρων των ιδιωτικών διαστημικών εταιρειών αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμμία «ιδιωτική» διαστημική βιομηχανία στις ΗΠΑ:

«Είναι όλοι εργολάβοι της CIA! Αυτό περιλαμβάνει και την Space X του Elon Musk, γεγονός το οποίο τους καθιστά όλους (τους δορυφόρους) νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.»

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας Rogozin ανακοίνωσε ότι όλοι οι πόροι της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos και οι δορυφόροι της συμμετέχουν πλέον ενεργά στην υπηρεσία των συμφέροντων του ρωσικού στρατού.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις δύο τινά πρέπει να περιμένουμε. Είτε την απόσυρση των δορυφόρων των αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών από την υπηρεσία του ουκρανικού στρατού, διότι υπάρχουν πλέον μαρτυρίες πως οι επικοινωνίες των ουκρανών ακόμα και στο Αζοφστάλ γίνονταν μέσω των δορυφόρων της SpaceX, ή θα έχουμε κατάρριψη δορυφόρων αμερικανικών εταιρειών.