Αρχική » Ν.Μεντβέντεφ: «Εάν οι ΗΠΑ επιτύχουν τους ολέθριους σκοπούς τους τότε έρχεται πυρηνική δυστοπία»
Διεθνή

Ν.Μεντβέντεφ: «Εάν οι ΗΠΑ επιτύχουν τους ολέθριους σκοπούς τους τότε έρχεται πυρηνική δυστοπία»


«Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της Ρωσίας»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2008 ως το 2012 και είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα ότι ο κόσμος μπορεί να εξελιχθεί σε μια πυρηνική δυστοπία εάν η Ουάσινγκτον συνεχίσει το σχέδιο της για την καταστροφή της Ρωσίας.

«Σημαίνει πως η Ρωσία πρέπει να ταπεινωθεί, να περιοριστεί, να κομματιαστεί, να διαιρεθεί και να καταστραφεί», ανέφερε ο 56χρονος Μεντβέντεφ σε μια δήλωση 550 λέξεων.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως το Κρεμλίνο δεν θα επιτρέψει ποτέ την καταστροφή της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι αν επιτύχει τους ολέθριους σκοπούς της, όπως τους χαρακτήρισε, ο κόσμος θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με μια δυστοπική κρίση που θα κατέληγε σε μια «μεγάλη πυρηνική έκρηξη».

Περιέγραψε επίσης μια εικόνα του κόσμου μετά τον Πούτιν, που θα ακολουθούσε την κατάρρευση της Ρωσίας, με περισσότερες πυρηνικές κεφαλές από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η καταστροφή της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο από άποψη έκτασης, είπε ο Μεντβέντεφ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ασταθή ηγεσία στη Μόσχα «με έναν μέγιστο αριθμό πυρηνικών όπλων που θα σημαδεύουν στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη».


Η κατάρρευση της Ρωσίας, είπε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πέντε ή έξι χώρες με πυρηνικά όπλα σε όλη την περιοχή της Ευρασίας υπό την ηγεσία «τρελαμένων, φανατικών και ακραίων». «Είναι αυτή μια δυστοπία ή κάποια τρελή μελλοντολογική πρόβλεψη; Είναι Pulp fiction; Όχι», είπε ο Μεντβέντεφ.