Αρχική » Ν.Μεντβέντεφ: «Οι νταβατζήδες των Βρυξελλών να αλλάξουν ρητορική – Θα δείτε φωτιές στις πόλεις σας»
Διεθνή

Ν.Μεντβέντεφ: «Οι νταβατζήδες των Βρυξελλών να αλλάξουν ρητορική – Θα δείτε φωτιές στις πόλεις σας»


Ακραία απάντηση για τα περί «χρεοκοπίας της Ρωσίας» που είπε η Φον ντερ Λάιεν

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας , Ντμίτρι Μεντβέντεφ απαντώντας στην πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν ότι «επίκειται χρεωκοπία της Ρωσίας» απάντησε με σκληρό τρόπο:


“Τυχόν χρεοκοπία της Ρωσίας μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία της Ευρώπης. Και ηθική και, πολύ πιθανό, υλική. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ δεν είναι αρκετά σταθερό και η εμπιστοσύνη των πολιτών πέφτει.

Και δεν κλονίστηκε τόσο πολύ ακόμη και το αξέχαστο 2008, και τότε ήταν πολύ δύσκολο.

Περιμένετε την ευγνωμοσύνη των απλών Ευρωπαίων για τον υπερπληθωρισμό, που δεν μπορεί πλέον να αποδοθεί στους κακούς Ρώσους, για την έλλειψη στοιχειωδών προϊόντων στα καταστήματα και για την εισροή προσφύγων.

Τότε οι θείες και οι θείοι των Βρυξελλών θα πρέπει να αλλάξουν τη ρητορική τους.

Και τότε στους δρόμους των περιποιημένων ευρωπαϊκών πόλεων θα καίνε βρωμερές φωτιές από λάστιχα για τη δόξα των ηρώων του Μαϊντάν (σ.σ. κίνημα διαδηλώσεων στην Ουκρανία υπέρ της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. που κατέληξε στην ανατροπή της ρωσόφιλης κυβέρνησης το 2014) και τη μεγάλη νίκη επί της Ευρώπης τους!».

Νωρίτερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Bild ανέφερε ότι «η χρεοκοπία της Ρωσίας είναι θέμα χρόνου».

Στην συνέντευξή της, η φον ντερ Λάιεν συμπλήρωσε ότι οι επικείμενες νέες κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία θα στοχεύουν τις τράπεζες, ιδίως τη Sberbank, η οποία είναι και η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Επίσης, στόχος των νέων κυρώσεων θα είναι και το πετρέλαιο σημείωσε η ίδια.

«Εξετάζουμε περαιτέρω τον τραπεζικό τομέα, ειδικά τη Sberbank, η οποία αντιπροσωπεύει το 37% του ρωσικού τραπεζικού τομέα. Και, φυσικά, υπάρχουν ενεργειακά ζητήματα», είπε, ερωτηθείσα για τα επόμενα σχέδια της Κομισιόν.


Η ΕΕ έχει μέχρι στιγμής εξαιρέσει μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας από προηγούμενους γύρους κυρώσεων επειδή, μαζί με την Gazprombank, είναι ένας από τους κύριους διαύλους πληρωμών για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, το οποίο εξακολουθούν να αγοράζουν οι χώρες της ΕΕ παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ν.Μεντβέντεφ: «Οι νταβατζήδες των Βρυξελλών να αλλάξουν ρητορική – Θα δείτε φωτιές στις πόλεις σας» – Pronews.gr