Αρχική » Ν.Πεσκόφ: «Μόνο σε ρούβλια μπορούν να γίνουν οι πληρωμές για το φυσικό αέριο»
Διεθνή

Ν.Πεσκόφ: «Μόνο σε ρούβλια μπορούν να γίνουν οι πληρωμές για το φυσικό αέριο»


«Δεν υπάρχει δωρεάν αέριο»

Για τις πληρωμές των προμηθειών φυσικού αερίου σε ρούβλια από τους Δυτικούς, μίλησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ την Τρίτη, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως «οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μόνο σε ρούβλια… Οι εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και την διαφορετική κατάσταση που έχει προκύψει, λόγω του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται κατά της Ρωσίας».

Ταυτόχρονα, ο Πεσκόφ τόνισε για άλλη μια φορά ότι «δεν υπάρχει δωρεάν αέριο» και σημείωσε ότι με τη μετάβαση στην πληρωμή σε ρούβλια, στην πραγματικότητα, η κατάσταση δεν αλλάζει.

«Η Ρωσία ήταν πάντα, παραμένει και θα παραμείνει ένας αξιόπιστος πάροχος υδρογονανθράκων» επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Τη Δευτέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δώσει εντολή στο Υπουργικό Συμβούλιο της Ρωσίας, την Κεντρική Τράπεζα και την Gazprom να λάβουν τα σχετικά μέτρα έως τις 31 Μαρτίου, ώστε να αλλάξει το νόμισμα πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση Αμπράμοβιτς στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, ο Περσκόφ τόνισε πως ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν είναι επίσημο μέλος της αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία. «Ο Αμπράμοβιτς εμπλέκεται σε κάποιες επαφές μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής πλευράς και δεν είναι επίσημο μέλος της αντιπροσωπείας».


Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι παρών από τη ρωσική πλευρά στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

pronews.gr