Αρχική » Ξεκίνησε η «μάχη» από τον Σ.Κασσελάκη για την κατάκτηση του μεσαίου χώρου μετά το φορολογικό «αυτογκόλ» της κυβέρνησης
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Ξεκίνησε η «μάχη» από τον Σ.Κασσελάκη για την κατάκτηση του μεσαίου χώρου μετά το φορολογικό «αυτογκόλ» της κυβέρνησης

Από τους ελευθέρους επαγγελματίες κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις διπλές εθνικές εκλογές και από αυτούς θα ανακάμψει

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες από αλλού περίμεναν την «μαχαιριά» (από τον ΣΥΡΙΖΑ) και από αλλού τους ήρθε (από τη ΝΔ) και αυτή την ευκαιρία ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν την αφήνει ανεκμετάλλευτη.

Ξέρει πως η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από την δήλωση Γ.Κατρούγκαλου περί άγριας φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών αμέσως μετά εάν γίνονταν κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει την άνοδο του κόμματος ακριβώς από εκεί.

O Στέφανος Κασσελάκης έκανε μία πρόταση η οποία σηματοδοτεί την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο και στο μεσαίο χώρο.

Υποσχέθηκε στους ελεύθερους επαγγελματίες μηδενικό φόρο για τα πρώτα 10.000 ευρώ.

Προσπαθεί να κερδίσει πίσω αυτούς που έχασε. Τον μεσαίο χώρο.

Ουσιαστικά, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξαναφέρει κοντά του ομάδες της αγοράς που το 2019 και το 2023 γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας από τους λόγους που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλει να πάρει πίσω τις διαγραφές είναι γιατί οι άνθρωποι του 3%, της αριστερής πτέρυγας είναι υπέρμαχοι της μεγάλης φορολογίας σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες θεωρώντας ότι ταιριάζει στην σοσιαλιστική ιδεολογία τους.

Γιατί από τους φόρους αυτούς θα μπορούν να δίνουν επιδόματα και να δημιουργούν έναν στρατό εξαρτημένων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ο υπουργός Οικονομικών, η Εφη Αχτσιόγλου ήταν η υπουργός Εργασίας ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν ο εμπνευστής των μεγάλων μειώσεων των συντάξεων, των διπλών εισφορών.

Το 3% φορολογούσε την μεσαία τάξη και η μεσαία τάξη τους γύρισε την «πλάτη» και καλά έκανε.

Δεν είναι τυχαίο που ο Παύλος Πολάκης είπε ότι «λιώσαμε την μεσαία τάξη συνειδητά».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, έχουν πλέον δείξει την δυσαρέσκειά τους διότι ο οριζόντιος φόρος θυμίζει τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν επί μνημονίων.

Εξάλλου, η ΝΔ έχει καταστεί αναξιόπιστη από την στιγμή που στο προεκλογικό πρόγραμμά της είχε υποσχεθεί κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τώρα μετά από 5 χρόνια περίπου δεν το καταργεί, το διατηρεί και δίνει απλά κίνητρα για να μην επιβληθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι σε όλους, αλλά σε όσους έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών.

Ο Σ.Κασσελάκης έδωσε το στίγμα του. Θα αναλάβει αυτός να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου.

Pronews.gr