Αρχική » Ξεφτίλισαν σε 24 ώρες την Αστυνομία και τις Τελωνειακές αρχές της Ελλάδας-Οι πρώτες φωτογραφίες του 6χρονου Ράινερ στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Ξεφτίλισαν σε 24 ώρες την Αστυνομία και τις Τελωνειακές αρχές της Ελλάδας-Οι πρώτες φωτογραφίες του 6χρονου Ράινερ στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του

«Επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια» λέει ο δικηγόρος του πατέρα

Στο σπίτι του πατέρα του στη Νορβηγία βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, τον οποίο άρπαξε ένας άνδρας με full face μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά, το βράδυ της Τρίτης. 

Με επιστολή τους, οι δικηγόροι του πατέρα έκαναν γνωστό ότι ο 6χρονος βρίσκεται μαζί του στη Νορβηγία και ότι είναι καλά στην υγεία του αλλά και χαρούμενος που επέστρεψε. Μάλιστα, το Star έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με το μικρό αγοράκι και τον Νορβηγό πατέρα του.

Σε άλλες, ο 6χρονος φαίνεται να παίζει με τα ξαδέρφια του.

«Το αγόρι  είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», δηλώνει στο Star ο δικηγόρος Skaj Haaheim.

Σύμφωνα με τον ίδια ώρα ο δικηγόρος στην επιστολή που έστειλε στους εκπροσώπους της μητέρας, καταγγέλλουν την ίδια για αρπαγή: «To παιδί απήχθη από τη Νορβηγία το 2020 ο πατέρας έκανε αγωγές υπό τη συνθήκη της Xάγης για να γυρίσει το παιδί στις ελληνικές αρχές. Η συνθήκη της Χάγης ορίζει ότι τα παιδιά που έχουν απαχθεί θα πρέπει να επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν. O πατέρας περίμενε για δυο χρόνια και δεν υπήρχε καμία εξέλιξη από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και γι’ αυτό αποφάσισε να έρθει και να πάρει τον παιδί μόνος του» ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα.

Πώς έφτασε στη Νορβηγία ο 6χρονος

Μια ώρα μετά από την αρπαγή από το σπίτι της μητέρας του στην Κηφισιά, οι δράστες εγκατέλειψαν το βαν σε υποκατάστημα της εταιρείας από την οποία το νοίκιασαν, στη λεωφόρο Συγγρού. Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία εντόπισε το στίγμα του κινητού αδερφού του πατέρα, στη Βοιωτία. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, ο θείος του 6χρονου μαζί με άλλον έναν άνδρα επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο για Κοπεγχάγη. Από εκεί συνέχισαν οδικώς για Νορβηγία.

Ράινερ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 6χρονος βγήκε από τη χώρα με άλλο διαβατήριο, στο οποίο αναγραφόταν το όνομα «Γκουντμπράτσον Σβερνικολάι».