Αρχική » Οικονόμου για την αγροτική επιδότηση που έλαβε ο Μητσοτάκης: «Δεν γινόταν να την αρνηθεί»
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Οικονόμου για την αγροτική επιδότηση που έλαβε ο Μητσοτάκης: «Δεν γινόταν να την αρνηθεί»

Τέσσερις ημέρες μετά από τις αποκαλύψεις για την επιδότηση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως… αγρότης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έδωσε εξηγήσεις αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να την αρνηθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ο Μητσοτάκης έλαβε με νόμιμο τρόπο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), οικονομική ενίσχυση περίπου 8.500 ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει «ποια η λογική μίας τέτοιας απόφασης» και τι απαντάει «στις επικρίσεις πολίτων που τη θεωρούν μία κίνηση που στερείτε ηθικής από εν ενεργεία πρωθυπουργό», ωστόσο ο ίδιος απάντησε ότι ο πρωθυπουργός… δεν μπορούσε να μην δεχτεί την οικονομική ενίσχυση:

«Είναι η λογική της κοινής αγροτικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός ενεργοποιεί για πολλά χρόνια τα τελευταία δέκα χρόνια ιστορικά δικαιώματα (είναι όρος αυτός της κοινής αγροτικής πολιτικής) προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του. Δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα. Κάθε χρόνο καταθέτεις στο ΟΣΔΕ αυτή τη δήλωση, βάσης αυτής ενεργοποιείς τα δικαιώματα και παίρνεις τις αγροτικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχει τρόπους κάποιος να πει, τις διακόπτω για ένα χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί η κοινή αγροτική πολιτική στη χώρα μας το κατανοούν πλήρως αυτό» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.