Αρχική » Οι αγρότες με τα τρακτέρ ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στην Αθήνα
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Οι αγρότες με τα τρακτέρ ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στην Αθήνα


«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης – Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ούτε δικαιολογίες»

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, με αίτημα αιχμής την μείωση του κόστους παραγωγής, καλεί τους αγρότες της χώρας σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα, αποτελεί την συνέχιση των κινητοποιήσεων των αγροτών, το οποίο είχαν ήδη ανακοινώσει με την λήξη των μπλόκων, που είχαν στηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε ότι αφορά το οργανωτικό κομμάτι, για το πώς θα κατέβουν στην Αθήνα, την μορφή του συλλαλητηρίου, το σημείο συνάντησης (Βουλή ή υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ούτε δικαιολογίες. Επιτακτική η μείωση του κόστους παραγωγής εδώ και τώρα. Προετοιμαζόμαστε για την Αθήνα. Να μην λείψει κανείς», επισημαίνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.