Αρχική » Οι Γερμανοί αρνούνται να επιβάλουν εμπάργκο στην ρωσική ενέργεια! Πλήρωνε εσύ Έλληνα…
Διεθνή Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Οι Γερμανοί αρνούνται να επιβάλουν εμπάργκο στην ρωσική ενέργεια! Πλήρωνε εσύ Έλληνα…


Οι επιλογές Μητσοτάκη καταστρέφουν οικονομία και νοικοκυριά!
Ενώ αύριο η Ελλάδα θα πληρώνει 423 ευρώ τη MWh, διπλάσια τιμή δηλαδή από τον μέσο όρο του Φεβρουαρίου, ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτς λέει ένα βροντερό «όχι» σε ενδεχόμενη διακοπή εισαγωγής πετρελαίου και αερίου από Ρωσία.

Ο λόγος; Ο αυτονόητος: Η Γερμανία δεν έχει ακόμα εναλλακτικές για να αντικαταστήσει το ρωσικό πετρέλαιο και το ρωσικό φυσικό αέριο!

Σε αντίθεση φυσικά με την Ελλάδα η οποία έτρεξε να συνυπογράψει κυρώσεις κατά της Ρωσίας που αποδεικνύονται καταστροφικές για την εθνική οικονομία!

Γιατί δηλαδή εμείς να μην δεχόμαστε Ρώσους τουρίστες αλλά η Γερμανία να μπορεί να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο;

Γιατί δηλαδή ο παραγωγός από την Πέλλα να μην μπορεί να πουλάει ροδάκινα στην Ρωσία, αλλά η Shell να αγοράζει τεράστιες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου με έκπτωση – ρεκόρ;

Είναι δηλαδή πιο ηθικό να απαγορεύεις σε μία οικογένεια από την Ρωσία να χαρεί τις διακοπές της στην Κρήτη, από το να δίνεις δισεκατομμύρια στην Γκάζπρομ τα οποία χρηματοδοτούν την Ρωσική πολεμική μηχανή;

Σε αυτή την Δύση, ίσως ο Τσαϊκόφσκι είναι όντως πιο επικίνδυνος από το απεμπλουτισμένο ουράνιο…

Σε κάθε περίπτωση, ο Έλληνας θα πληρώνει τόσο για τις κυρώσεις, όσο και για τις αποφάσεις του Μητσοτάκη που βάφτισε το φυσικό αέριο «πράσινη ενέργεια» και έκανε την Ελλάδα ενεργειακό όμηρο του φυσικού αερίου την ώρα που έκλεινε τους λιγνίτες.

Είναι αυτονόητο πως η «ανοησία» δεν αποτελεί δικαιολογία. Ειδικά όταν κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων.