Αρχική » Οι διεθνείς οίκοι αναλύουν τις δημοσκοπήσεις και πλέον μιλούν για «εκλογική μάχη»: Θέλουν σύντομα κυβέρνηση
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Οι διεθνείς οίκοι αναλύουν τις δημοσκοπήσεις και πλέον μιλούν για «εκλογική μάχη»: Θέλουν σύντομα κυβέρνηση


Δεν μιλούν για συγκεκριμένο μίγμα οικονομικής πολιτικής στο εσωτερικό

Ξεψαχνίζουν τις δημοσκοπικές μετρήσεις και τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων οι ξένοι επενδυτές οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του σχηματισμού κυβέρνησης αποδημώντας ουσιαστικά και την ΝΔ για τον τρόπο άσκησης οικονομικής πολιτικής.

Έτσι οι διεθνείς οίκοι ζητούν σταθερότητα και όχι συγκεκριμένο μίγμα πολιτικής στα εσωτερικά όπως διατείνονται στη ΝΔ θέλοντας έτσι και να φοβίσουν τους πολίτες.


Αυτό είναι ίσως ένα κλείσιμο ματιού στον ΣΥΡΙΖΑ που ευκολότερα θα μπορούσε να σχηματίσει μια κυβέρνηση με άλλα κόμματα παρά στον Κ.Μητσοτάκη που ζητά επίμονα και νέες εκλογές (γιατί δύσκολα βρίσκει κυβερνητικούς εταίρους).

Οι αναλυτές στις εκθέσεις τους καταγράφουν τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μειωθεί σε 3-4 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που καθιστά αβέβαιο το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τα Τέμπη

Οι διεθνείς οίκοι αναφέρουν ότι η κατάσταση παραμένει ρευστή, όσο φαίνεται όλο και πιο απίθανο κάποιο κόμμα να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία και να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση.

Αναφέρονται δε στα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς την ανατροπή που έφεραν οι πολίτες στις πολιτικές ισορροπίες.

Η ακυβερνησία

Η χώρα έχει μπει σε προεκλογικό χορό και σε αυτόν τον ρυθμό αναγκάζεται να χορέψει και η ελληνική οικονομία.

Η επόμενη ημέρα της 21ης Μαΐου θα απαντήσει στο αν σχηματίζεται κυβέρνηση ή θα υπάρξει δεύτερος και τρίτος γύρος.

Μία μακρά αβεβαιότητα θα επηρεάσει το οικονομικό κλίμα και ξυπνούν οι φόβοι για φρένο σε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.


Η κύρια ανησυχία εστιάζει στο σενάριο να υπάρξει μακρά ακυβερνησία. Όχι τόσο σε μία αλλαγή της μέχρι τώρα δημοσιονομικής πολιτικής.

Οι διεθνείς οίκοι αναλύουν τις δημοσκοπήσεις και πλέον μιλούν για «εκλογική μάχη»: Θέλουν σύντομα κυβέρνηση – Pronews.gr