Αρχική » «Οι ζωές μας μετράνε»: Χιλιάδες στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη
Ελλάδα Πολιτική

«Οι ζωές μας μετράνε»: Χιλιάδες στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολίτες όλων των ηλικιών διαδηλώνουν για να μην επαναληφθεί το έγκλημα – Πορείες και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις – Μικρής έκτασης επεισόδια στην Πάτρα

Με χιλιάδες κόσμου έχει πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Φορείς, σωματεία, συλλογικότητες και απλοί πολίτες έχουν ξεσηκωθεί με αφορμή την τραγωδία και διαμαρτύρονται ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο συμβάν στην Ελλάδα.

Ο κόσμος έχει κατέβει στο δρόμο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι ζωές μας μετράνε» ενώ δεκάδες είναι τα πανό που μεταφέρουν μηνύματα όπως «Δεν ήταν λάθος, ήταν έγκλημα».

Εξαιτίας της συγκέντρωσης έχουν κλείσει κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας όπως η λεωφόρος Αμαλίας και οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου και η οδός Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του newsbreak.gr από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη:

Σήμερα λόγω της απεργίας «ρολά» κατεβάζει ο δημόσιος και ιδιωτικός φορέας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ συμμετέχει στην απεργία με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.. Την συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει επίσης οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς επίσης συμμετέχει στην απεργία, ενώ για τις γραμμές του ΟΑΣΑ που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ στη σημερινή απεργία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, με κοινή ανακοίνωση, τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς έκαναν γνωστό πως συμμετέχουν στην απεργία, ωστόσο, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Τη συμμετοχή της στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, η οποία και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα.

Σε ότι αφορά την ΠΝΟ, η κινητοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει από τις 00.01 και λήγει στις 24.00 τα μεσάνυχτα απόψε. 

Στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑμεΑ, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας. Εκτός από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη, ενώ η απεργία επηρεάζει και αεροπορικές πτήσεις. Συγκεκριμένα η Aegean και η Olympic Air προχωρούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου της σήμερα λόγω της συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους.

«Οι ζωές μας μετράνε»: Χιλιάδες στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη (newsbreak.gr)