Αρχική » Οι Ουκρανοί εκκενώνουν όλο το ανατολικό μέτωπο!
Διεθνή

Οι Ουκρανοί εκκενώνουν όλο το ανατολικό μέτωπο!
Tο Politico γράφει ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν μπορεί πλέον να παράσχει ασφάλεια ή βασικές υπηρεσίες σε σχεδόν 750.000 ανθρώπους σε περιοχές όπου οι μάχες είναι πιο σφοδρές και λέει ότι πρέπει να μετακινηθούν. Πάνω από 12 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου, οι περισσότεροι από αυτούς εντός της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο αρχηγός του επιτελείου του ουκρανικού στρατού Βαλέρι Ζαλούζνι, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση στο Κίεβο είπε πως τα παιδιά χρειάζονται προστασία σε πολλά μέρη της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κιεβο. «Πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα απ’ ό,τι γίνεται και οπωσδήποτε χρειάζονται προστασία… γιατί οι πατεράδες τους έχουν πάει στο μέτωπο και βρίσκονται πιθανόν μεταξύ των σχεδόν 9.000 ηρώων που σκοτώθηκαν», τόνισε.

Όλα αυτά ερμηνεύονται ως εντολή εκκένωσης του ανατολικού μετώπου. Η υποχώρηση δεν αποκλείεται να συνδέεται με συνθηκολόγηση για τη λήξη του πολέμου με διχοτόμηση της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται το σχέδιο προβλέπει ότι στους εκτοπισμένους θα δίδονται περίπου 50-80 ευρώ κατά την άφιξή τους στις ασφαλείς περιοχές και θα εγγράφονται ως εσωτερικά εκτοπισμένοι προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για τυχόν συνεχιζόμενες μηνιαίες πληρωμές. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, όσοι αρνούνται να φύγουν θα πρέπει να υπογράψουν ένα έγγραφο που να λέει ότι κατανοούν τους κινδύνους και αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους εαυτούς τους και τα εξαρτώμενα μέλη τους.