Αρχική » Οι Πολωνοί θέλουν πίσω το Καλίνινγκραντ! Οργισμένη αντίδραση από Μόσχα με ενεργοποίηση S-400 & ανάπτυξη μαχητικών Su-27
Διεθνή

Οι Πολωνοί θέλουν πίσω το Καλίνινγκραντ! Οργισμένη αντίδραση από Μόσχα με ενεργοποίηση S-400 & ανάπτυξη μαχητικών Su-27


Ανοίγουν “πληγές” του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου με το Καλινίνγκραντ οι οποίες μπορεί να πυροδοτήσουν ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη
ΟΠολωνός πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγός Waldemar Skrzypczak ανακοίνωσε τις αξιώσεις της Βαρσοβίας στο έδαφος του Καλίνινγκραντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Super Express.

«Αξίζει να τεθεί το θέμα του Καλίνινγκραντ, που κατά τη γνώμη μου είναι έδαφος της Πολωνίας», δήλωσε ο ίδιος ξεσηκώνοντας οργή στην Μόσχα εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με πυραύλους εδάφους-αέρος S-400 στον θύλακα στα δυτικά της, το Καλίνινγκραντ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το Στόλο της Βαλτικής. Σύμφωνα με το πρακτορείο, στη διάρκεια των ασκήσεων αναπτύχθηκαν ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-27.

Η γνωστή εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χλεύασε την πρόταση του πρώην διοικητή των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων να επανεξεταστεί το ζήτημα της υπαγωγής στην περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας.

«Όσο μιλάει, τόσο εκτίθεται», έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram.

Η περιοχή του Καλίνινγκραντ βρίσκεται στο έδαφος της πρώην γερμανικής επαρχίας της Ανατολικής Πρωσίας. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με απόφαση της Διάσκεψης του Πότσνταμ, μέρος της Ανατολικής Πρωσίας (περίπου το ένα τρίτο) παραχωρήθηκε στην ΕΣΣΔ, το υπόλοιπο έδαφος στην Πολωνία.

Σε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα wpolityce.pl, ο Πολωνός στρατηγός ε.α. και πρώην Α/ΓΕΣ Waldemar Skrzypczak μίλησε για τις τρέχουσες καταστάσεις γύρω από την Ουκρανία αλλά και την πρόσφατη αποστολή στρατευμάτων της Ρωσίας στο Καζακστάν.

Οι Πολωνοί θέλουν πίσω το Καλίνινγκραντ! Οργισμένη αντίδραση από Μόσχα με ενεργοποίηση S-400 & ανάπτυξη μαχητικών Su-27 | Pentapostagma

Ετικέτες