Αρχική » Οι σταθμάρχες διέσυραν ζωντανά τον υφυπουργό Μεταφορών
Video Ελλάδα Πολιτική

Οι σταθμάρχες διέσυραν ζωντανά τον υφυπουργό Μεταφορών

Οι εργαζόμενοι διέψευσαν τον Μιχάλη Παπαδόπουλο για την τηλεδιοίκηση!

Και ξαφνικά ο άφαντος μέχρι σήμερα υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος βρέθηκε στη Λάρισα προκειμένου να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το κέντρο τηλεδιοίκησης λειτουργεί κανονικά στην περιοχή. Δεν περίμενε όμως ότι οι εργαζόμενοι στον σταθμό θα τον «άδειαζαν» και θα τον διέσυραν σε live μετάδοση.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε εντός της Βουλής ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ στο σταθμαρχείο Λάρισας να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας, το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί και λειτουργούσε και την νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για να πάρει τον λόγο στη συνέχεια ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος αποκάλυψε ότι η τηλεδιοίκηση έπαψε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2019!

https://player.glomex.com/integration/1.938.1/iframe-player.html?integrationId=40599v17l3ec3v44&playlistId=v-crbeabhog71l&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fpolitiki%2F450589%2Foi-stathmarches-diesyran-zontana-ton-yfypoyrgo-metaforon%2F

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 από την έξοδο του σταθμού και 1,5 με 2 από το νότιο τμήμα. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ. Βγήκε εντελώς εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019. Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί» ξεκαθάρισε ο σταθμάρχης, ο οποίος σε σχόλιο της δημοσιογράφου ότι δεν είναι τηλεδιοίκηση αυτό που παρουσιάζεται, ο ίδιος ξεκαθάρισε «είναι τοπικός χειρισμός». 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ξέσπασε «πόλεμος» δηλώσεων όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτοψία στο κτήριο, παρατηρώντας όπως είπε ότι πρόκειται για ένα «γιαπί». Ακολούθησαν επιθέσεις από Γιώργο Γεραπετρίτη και Γιάννη Οικονόμου, οι οποίοι κατηγόρησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ψέματα και στημένη παράσταση. Μάλιστα, ο Οικονόμου υποστήριξε ότι «το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης με τον πίνακα χειρισμού και οπτικού ελέγχου και αυτόματης χάραξης διαδρομών, που έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2022 και λειτουργεί κανονικά έκτοτε. Όπως λειτούργησε κανονικά και την μοιραία εκείνη νύχτα, πριν από το τραγικό δυστύχημα, και που δυστυχώς ο σταθμάρχης δεν χρησιμοποίησε».