Αρχική » Οι Τουρκοι πολιορκούν: Εδώ και τώρα επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στα 12 μίλια σε Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο!
Ελλάδα Πολιτική

Οι Τουρκοι πολιορκούν: Εδώ και τώρα επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στα 12 μίλια σε Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο!

Κύριε Μητσοτάκη ως εδώ!

Δεν πάει άλλο με την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στο θράσος και την πρόκληση της Τουρκίας! Μένουμε σιωπηλοί και «άπραγοι», την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί καθημερινά τα ζωτικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα παράνομη NAVTEX (0821/21), με την οποία μάλιστα η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η Ελληνική NAVTEX 621/21, που δεσμεύει περιοχή ανατολικά της Κρήτης για έρευνες, είναι … «παράνομη»!

Για πρώτη φορά όμως τα τελευταία 40 χρόνια, οι Τούρκοι πέρασαν και σε έμπρακτη επίθεση. Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά που τουρκικά πολεμικά πλοία πολιορκούν την Κρήτη στα 6 ναυτικά μίλια, απαγορεύοντας σε ερευνητικό που κινείται για λογαριασμό της Ελλάδας να εξέλθει στην ανοιχτή θάλασσα!

Εδώ αποδεικνύεται και ο σκοτεινός ρόλος του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος με την απαράδεκτη δήλωση του περί 6 ναυτικών μιλίων, άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία, η οποία αμέσως μετά την παρέμβαση αυτή η κλιμάκωσε τις προκλήσεις της φτάνοντας μία ανάσα από τα ελληνικά νησιά. Πρώτα στο Καστελόριζο, τώρα στην Κρήτη.

Όλα αυτά τα κάνει η Τουρκία γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει, με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας σε Κάρπαθο, Ρόδο και Κρήτη στα 12 μίλια.  Δηλαδή δεν έχουμε ασκήσει ένα καθόλα νόμιμο δικαίωμά μας κατά το δίκαιο της θάλασσας, την ώρα μάλιστα που στην περιοχή αυτή δεν ισχύει καν το τουρκικό casus belli.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η επέκταση αυτή ήταν πάγια θέση μας επί προεδρίας Προκόπη Παυλόπουλου, πράγμα το οποίο γνώριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι δε τοις πάσι γνωστό ότι μια από τις αιτίες για τις οποίες δεν πρότεινε ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο είναι ακριβώς και η θέση του για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, όπως την έχει διατυπώσει και γραπτώς στην μελέτη του για τις «θαλάσσιες ζώνες». Με την οποία μάλιστα συμφωνεί πλήρως και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας!

«Τρέμει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει αυτή την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, την ώρα μάλιστα που αυτό ακυρώνει στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο.Γιατί αν το κάνει θα πρέπει να το υποστηρίξουμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ιδίως με το Ναυτικό μας.

Ως εδώ κ. Μητσοτάκη.  Αν δεν προχωρήσετε στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης -πράγμα που ξέρουμε ότι εισηγείται και ο κ. Δένδιας- τότε θα φέρετε για έναν ακόμη λόγο το «στίγμα» του «γραικυλισμού»…https://www.newsbreak.gr/politiki/250710/oi-toyrkoi-poliorkoyn-edo-kai-tora-epektasi-tis-aigialitidas-zonis-mas-sta-12-milia-se-kriti-rodo-kai-karpatho/