Αρχική » Οι Τούρκοι έκαναν το παιχνίδι τους κι εμείς μείναμε με τον χαλβά! Το Τσεσμέ στην Κυπριακή ΑΟΖ
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Οι Τούρκοι έκαναν το παιχνίδι τους κι εμείς μείναμε με τον χαλβά! Το Τσεσμέ στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η Άγκυρα όπως αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα στέλνει το ερευνητικό του τουρκικού στόλου Τσεσμέ στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ενώ Παναγιωτόπουλος και Ακάρ στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ υπογράμμισαν τη σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας και συμφωνούσαν να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), η Άγκυρα όπως αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα στέλνει το ερευνητικό του τουρκικού στόλου Τσεσμέ στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα με NAVTEX που εξέδωσε σήμερα δέσμευσε περιοχή από τις 21 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου βορειοανατολικά της Κύπρου η οποία σε ποσοστό άνω του 50% βρίσκεται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Για να μην θυμηθούμε και την Τουρκική άσκηση λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρόδο ενώ υποσχέθηκαν ηρεμία

Και βέβαια και τις σημερινές νέες τουρκικές παραβιάσεις και αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Ο λύκος προφανέστατα ακόμη κι αν αλλάξει το μαλλί του δεν αλλάζει συμπεριφορές.. Μόνο που η ελληνική κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να το αντιληφθεί. Σήμερα το πρωί στην Βουλή ο κ. Δένδιας είπε πως “χαιρόμαστε οι σύμμαχοί μας να κάνουν συμφωνίες με την Τουρκία” συζητώντας για τα Εμιράτα. 

Το ότι μέσα σε λίγες μέρες έχουν περάσει από το γραφείο του “σουλτάνου” οι ηγέτες του Ισραήλ, της Γερμανίας, της Πολωνίας και βέβαια της χώρας μας και ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε κομβικό παίκτη στο ουκρανικό με τον Τσαβούσογλου να περνοδιαβαίνει μεταξύ Ρωσίαςα αι Ουκρανίας σήμερα και αύριο, προφανώς δεν συγινεί το Μέγαρο Μαξίμου. 

Μάλλον ο πρωθυπουργός θεωρεί πως με τα μέτρα για την ενέργεια και την ακρίβεια έχει βγάλει την υποχρέωση απέναντι στον λαό.