Αρχική » Οποιαδήποτε «διμερής συζήτηση» με την Τουρκία ισοδυναμεί με έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Οποιαδήποτε «διμερής συζήτηση» με την Τουρκία ισοδυναμεί με έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ


Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να διαψεύσει τους ισχυρισμούς Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι κατά τις συζητήσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρόσφατη σύνοδο, αποφασίστηκε η συνέχιση των συζητήσεων για τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε διμερές επίπεδο.

Μία τέτοια εξέλιξη είναι πραγματικά αδιανόητη. Και η Ελλάδα οφείλει άμεσα να την διαψεύσει. Διότι η μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας από το 2015 και έπειτα, ήταν η αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών διαφόρων σε ευρωτουρκικές διαφορές. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο αναχαιτίστηκε η τουρκική επιθετικότητα τουλάχιστον μέχρι το 2019, αλλά καταγράψαμε και την ντε φάκτο διαγραφή των Γκρίζων ζωνών που η Τουρκία είχε επιβάλει με την συνέργεια της κυβέρνησης Σημίτη από το 1997.

Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν οφείλει να γνωρίζει ότι το έδαφος, η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ της Ελλάδας είναι έδαφος, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ της Ευρώπης. Οποιαδήποτε υπαναχώρηση από αυτή την θέση, συνιστά εν τοις πράγμασι έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ.

Οποιαδήποτε συζήτηση για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε διμερές επίπεδο, πρακτικά σημαίνει απεμπόληση της συμμετοχής μας και στο ΝΑΤΟ που υποτίθεται υφίσταται για να προστατεύει ακριβώς τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν οφείλει να διαψεύσει τώρα τους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οποιαδήποτε «διμερής συζήτηση» με την Τουρκία ισοδυναμεί με έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ (newsbreak.gr)