Αρχική » Οργή από τους επιχειρηματίες εστίασης: «Δεν μπορούμε να γίνουμε αστυνόμοι για να ελέγχουμε τους πελάτες»…Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση για τα μέτρα στην εστίαση:
Ελλάδα Πολιτική

Οργή από τους επιχειρηματίες εστίασης: «Δεν μπορούμε να γίνουμε αστυνόμοι για να ελέγχουμε τους πελάτες»…Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση για τα μέτρα στην εστίαση:

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι επαγγελματίες εστίασης για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο και αφορούν μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Οι επιχειρηματίες αν και επιμένουν στο ότι η εστίαση πρέπει να ανοίξει και να λειτουργήσει πάση θυσία, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το σχέδιο για μη είσοδο των εμβολιασμένων σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και για συρρίκνωση της πελατείας τους.

«Έρχεται το φθινόπωρο. Με κάποιο τρόπο πρέπει να ανοίξουν και να λειτουργήσουν και οι επιχειρήσεις που έχουν μόνο ή και κλειστούς χώρους και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα προστασίας τόσο για τους πελάτες, όσο και για τους εργαζόμενους».

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Η πληρότητα σε πραγματικά νούμερα θα πλησιάζει το 60% με 65%

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα εστιατόρια μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με πληρότητα της τάξης του 85% με 90%, ο κ. Κουράσης είπε ότι ναι μεν θα λειτουργεί η επιχείρηση έστω και με αυτό τον τρόπο, αλλά όπως εκτίμησε «θα μειωθεί η δεξαμενή της πελατείας ακόμη περισσότερο».

«Έχουμε και τα υγειονομικά μέτρα με τις αποστάσεις και τους περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται σε κάθε τραπέζι. Η πληρότητα, σε πραγματικά νούμερα η πληρότητα θα πλησιάζει το 60% με 65%», σημείωσε.

Δύσκολο να μετατραπούμε σε αστυνομικά όργανα

Ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο να μετατρέπονται οι επιχειρηματίες «σε αστυνομικά όργανα για να τηρούν το μέτρο και να διώχνουν πελάτες».

Ανέφερε, δε, ότι το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις με παρέες στις οποίες υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν μαζί τους το αποτέλεσμα μοριακού ή rapid test.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Ο κ. Κουράσης πρόσθεσε ότι μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και η υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν με δικά τους έξοδα δυο μοριακά ή rapid test την εβδομάδα.