Αρχική » Οργή επιχειρηματιών εστίασης κατά της κυβέρνησης για τον εμβολιαστικό ρατσισμό: «Για εμάς όλοι οι πελάτες είναι ίσοι»
Ελλάδα

Οργή επιχειρηματιών εστίασης κατά της κυβέρνησης για τον εμβολιαστικό ρατσισμό: «Για εμάς όλοι οι πελάτες είναι ίσοι»

Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχωρίσει τους πολίτες της χώρας σε δύο κατηγορίες προκαλώντας εθνικό διχασμό και χάος σε δραστηριότητες που ήταν καθημερινότητα αλλά αυτό που οργίζει περισσότερο τους επιχειρηματίες εστίασης είναι …ότι η κυβερνητική επιβολή του εμβολιαστικού ρατσισμού φέρνει σε αντιπαράθεση του ίδιους με τους πελάτες τους.

Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο η κυβέρνηση ζητά ουσιαστικά επιβολή των εμβολιασμών και μεταχειρίζεται κάθε μέτρο που μπορεί να την οδηγήσει στον στόχο της (γιατί οι δικοί της στόχοι για το πλάνο εμβολιασμού πήγε περίπατο).

Δίνουν 150 ευρώ στη νεολαία και πιέζουν κάθε επιχειρηματία να επιβάλει ουσιαστικά αυτός στον πολίτη να πάει να εμβολιαστεί! Οι πολίτες βέβαια δεν ψήφισαν τον επιχειρηματία εστίασης αλλά τον Κ.Μητσοτάκη. Τώρα πως βρίσκεται για ακόμα μια φορά ο υποχρεωμένος να τηρήσει τις διαδικασίες και να επιβάλει μέτρα να είναι ο φορολογούμενος επιχειρηματίας μόνο στο Μαξίμου το ξέρουν.

Οι επιχειρηματίες για ακόμα μια φορά νιώθουν τον εμπαιγμό στον κλάδο τους καθώς τους ζητούν υποχρεωτικές προσλήψεις, λήψη αστυνομικών μέτρων (άραγε πως θα μπορέσει να αρνηθεί υπηρεσίες σε πολίτη ένας ιδιώτης;) αλλά και να το παίξει κορώνα-γράμματα που τον συμφέρει και θα μπορεί να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος ή αλλιώς “σπασμένα” των lockdown.

Όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, η εστίαση, η διασκέδαση οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας και τα γήπεδα θα λειτουργήσουν με νέα κριτήρια δύο ταχυτήτων.

Από 15 Ιουλίου οι χώροι θα διακρίνονται σε «αμιγείς», όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι και σε «μεικτούς», όπου θα μπορούν να παρευρεθούν και οι ανεμβολίαστοι επιδεικνύοντας αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να επιλέξουν αν θα χαρακτηριστούν ως  χαρακτηρίζεται ως αμιγής χώρος  ή μεικτός και να το δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα. Η κυβέρνηση στην ουσία αναγκάζει τις επιχειρήσεις να δέχονται μόνο εμβολιασμένους και να δηλωθούν ως αμιγείς χώροι προκειμένου να έχουν χωρητικότητα 75 – 80% σε αντίθεση με τους μεικτούς που θα έχουν χωρητικότητα από 25 – 75%.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης προκάλεσαν πανικό και οργή όχι μόνο στους απλούς πολίτες αλλά και στους επιχειρηματίες που πλέον καλούνται να διαχωρίσουν τους πελάτες τους ή αλλιώς να βρεθούν οι επιχειρηματίες αντιμέτωποι με τοςυ πολίτες και κάποιοι κυβερνητικοί με φρουρές αστυνομικών να δείχνουν με το δάκτυλο.

Εμείς σας είχαμε ενημερώσει ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν μία κοινωνία δύο ταχυτήτων με επιχειρήσεις που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους

Ο Μιχάλης Επιτροπίδης ΓΓ Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «απαράδεκτο μέτρο» το οποίο βαραίνει τους επιχειρηματίες της εστίασης: «Είναι απαράδεκτο στους μεικτούς χώρους να ελέγχουμε στην είσοδο ποιοι έχουν κάνει rapid test ή ποιοι έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε.

«Δεν βλέπω να περπατάει το συγκεκριμένο μέτρο. Η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι σε εμάς. Εδώ δεν τα έχει καταφέρει η αστυνομία, θα ανταπεξέλθουμε εμείς; Με μειωμένους τζίρους και με το 60% του πληθυσμού να μην έχει εμβολιαστεί πώς θα τα βγάλουμε πέρα εμείς» δήλωσε λίγη ώρα αργότερα.

Ετικέτες