Αρχική » Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε παραιτήσεις υπουργών
Ελλάδα Πολιτική

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε παραιτήσεις υπουργών

Παραιτήσεις υπουργών ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά το χθεσινό χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας» και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα οδικά δίκτυα της Αττικής.

Μάλιστα, ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη από τον κόσμο σημειώνοντας ότι αισθάνεται ντροπή για τις χθεσινές εικόνες που καταγράφηκαν, όχι μόνο στην Αττική Οδό, αλλά και σε άλλες μεγάλες λεωφόρους.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις οξέων καιρικών φαινομένων τρεις είναι οι παράμετροι, κατά την άποψή μου, που παίζουν ρόλο του πώς αντιμετωπίζεις μία τέτοια κακοκαιρία Το ένα είναι οι υποδομές. Δε θα πω τίποτα στην περιφέρεια αν είναι οι καλύτερες δυνατές σαν αποτέλεσμα της δεκάχρονης μνημονιακής λιτότητας, αλλά δεν είναι και τόσο κακές. Και εν πάσει περιπτώσει το απόλυτο χάος που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό δε δικαιολογείται με τίποτα, γιατί η Αττική Οδός είναι η μεγαλύτερη η καλύτερη και η ασφαλέστερη οδός. Ευτυχώς που παρενέβη ο εισαγγελέας κι ελπίζω οι ευθύνες του ιδιώτη να καταγραφούν σύντομα και να υποστεί και τις συνέπειες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κακλαμάνης συμπλήρωσε ότι η δεύτερη παράμετρος είναι ο συντονισμός σε όλα τα επίπεδα, Πολιτική Προστασία και συγκεκριμένα κράτος, περιφέρεια και τοπική αυτοδιοίκηση στον πρώτο βαθμό. «Η τρίτη παράμετρος που κάποιοι προσπαθούν να μετακυλήσουν τις μεγάλες ευθύνες είναι οι πολίτες. Οι πολίτες καταλαβαίνουν δύο μόνο λέξεις, επιτρέπεται και απαγορεύεται Όταν λες στους πολίτες επιτρέπεται να κυκλοφορείς, τους συνιστούμε όμως να μην κυκλοφορήσεις, είναι σαν να τους λες κυκλοφόρησε με τα αυτοκίνητα σου», επισήμανε.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «ο πρωθυπουργός, ο οποίος καθόλου ευτυχής δεν αισθάνεται, διότι είναι εύκολο να στοχοποιούμε τον έναν, αλλά οι από κάτω από τον πρωθυπουργό δεν μπορούν να τραβούν την ουρά τους απ’ έξω, ότι θα λάβει εκείνα τα μέτρα που θα πρέπει. Όχι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα αλλά γιατί αυτό θα είναι το σωστό και το δίκαιο», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν προαναγγέλλει αποκεφαλισμούς, ο βουλευτής απάντησε ότι είπε την προσωπική του άποψη και δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει ούτε αποκεφαλισμούς ούτε τοποθετήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Σε ερώτηση αν καλύφθηκε από τη δημόσια παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η χθεσινή ενημέρωση που έκανε, «ήταν μία ενημέρωση απλή την οποία είχα ακούσει προηγουμένως από τα κανάλια».

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε παραιτήσεις υπουργών | Pronews