Αρχική » Ο Ερντογάν ετοιμάζει “κόλαση” για τον Ελληνισμό της Κύπρου στις 20 Ιουλίου
Διεθνή Ελλάδα

Ο Ερντογάν ετοιμάζει “κόλαση” για τον Ελληνισμό της Κύπρου στις 20 Ιουλίου

Η κατάσταση δεν είναι καλή καθώς ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν προχωρά ακάθεκτος στους σχεδιασμούς του. Στην πραγματικότητα θεωρεί ότι είναι άτρωτος και παγκόσμιος ηγέτης. Εάν ανακοινώσει όσα ακούγονται ως πληροφορίες, τότε σβήνουν οι όποιες ελπίδες… είχαμε ότι σε μία διαπραγμάτευση θα αποδεχόταν να επιστρέψει την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου στους κατοίκους της. Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τη Ματίνα Παπαδέα.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΑΝΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Σημείωσε, μεταξύ των άλλων: Από την πλευρά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας η προσπάθεια είναι συνεχής. Σε συντονισμό με τη Λευκωσία πιέζουν για ισχυρή παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών. Διότι αν δεν είναι ισχυρή, καλύτερα να μην επιχειρηθεί, διότι θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εδώ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δράσει δυναμικά ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Διότι υποτίθεται ότι συμφώνησε στις Βρυξέλλες με τον Ερντογάν ότι θα ξεκινήσουν μία πορεία βελτίωσης των σχέσεων τους, μία νέα εποχή συνεργασίας, χωρίς προκλήσεις.

Και αυτή η πρόκληση που θα επιχειρήσει στις 20 Ιουλίου είναι καραμπινάτη. Και το πιο σημαντικό η πρόκληση αυτή αντιστρατεύεται τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι ένα ζήτημα που για πολλά χρόνια δεν το αποδέχονταν οι Αμερικανοί διότι ήταν βασικά σε άρνηση. Τώρα οι περισσότεροι καταλαβαίνουν.

Η επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ στον κ. Μπάιντεν, υπογράφεται και από άλλους γερουσιαστές. Θα φτάσει στο Λευκό Οίκο την Τρίτη, αλλά στο μεταξύ έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις με τους αρμοδίους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ασχολούνται με την Τουρκία.

Σίγουρα δεν είναι μία ιδανική κατάσταση ούτε για την Τουρκία, που δεν έχει πολλούς φίλους στην Ουάσιγκτον, αλλά ούτε για την Κύπρο που έχει φίλους στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά βρίσκεται υπό τη συνεχή απειλή του Αττίλα. Αρκετοί πιστεύουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει την ισχύ να σταματήσει τον Ερντογάν, αν και πιστεύω ότι είναι αργά πια. Ο Ερντογάν που γνωρίζουμε δεν προκειται να υποχωρήσει. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες. Ο Τούρκος πρόεδρος θα κάνει ανακοινώσεις στην μαύρη επέτειο της άνανδρης τουρκικής εισβολής. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ