Αρχική » Ο εφιάλτης του Κυριάκου Μητσοτάκη-Ο χάρτινος πύργος Μητσοτάκη απέχει μόλις μία πνοή από την απόλυτη καταστροφή.
Ελλάδα Πολιτική

Ο εφιάλτης του Κυριάκου Μητσοτάκη-Ο χάρτινος πύργος Μητσοτάκη απέχει μόλις μία πνοή από την απόλυτη καταστροφή.

Ο Έλληνας φαίνεται να αντιστέκεται στην προπαγάνδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε την μεγαλύτερη φούσκα που έχει καταγραφεί στην σύγχρονη πολιτική ιστορία. Επεδίωξε να εμφανιστεί ως «Μωυσής» και ηγέτης του αιώνα, έχοντας στο πλευρό του τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία τα χρυσοπλήρωνε με δημόσιο χρήμα.

Παράλληλα, επέβαλε και στην προεδρία της Δημοκρατίας μία φυσιογνωμία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «κωμική», εάν δεν ενσάρκωνε την κακοδαιμονία της μεταπολίτευσης. Γεγονός που καθιστά την επιλογή της, εξαιρετικά επικίνδυνη. Απολύτως ταιριαστή όμως στο ποιόν του Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος λοιπόν νόμιζε πως θα επιβάλει στην Ελλάδα την συστημική διαφθορά, θα ληστέψει εν ψυχρώ τα δημόσια ταμεία και τώρα την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, αλλά ο ορυμαγδός της προπαγάνδας θα του εξασφάλιζε όχι απλά την ανοχή των πολιτών, αλλά την παραμονή του στην εξουσία.

Μετά την αποχώρηση Καραμανλή όμως, φαίνεται πως το εφιαλτικό για τους Έλληνες όνειρο του Κυριάκου μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Τα εντελώς πρόσφατα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει «εφιάλτες» όταν συγκρίνει τον εαυτό του με τον Κώστα Καραμανλή και την Σακελλαροπούλου με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τα δημοσκοπικά αυτά δεδομένα ο Κώστας Καραμανλής είναι μακράν ο δημοφιλέστερος μεταξύ των πρώην Πρωθυπουργών.  Έχει 35%, όταν ο αμέσως επόμενος, ο Κώστας Σημίτης, είναι στο 20% και ο Αντώνης Σαμαράς μόλις στο 13%.  Στον δε κόσμο της ΝΔ η δημοφιλία του Κώστα Καραμανλή φθάνει στο 70%.

Τα ποσοστά δηλαδή του Κώστα Καραμανλή, είναι υψηλότερα ακόμα και από τα τρέχοντα, χαλκευμένα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις των «χωματουργικών εργασιών» στον ίδιο τον Μητσοτάκη!

Αυτό, παρά την πολεμική που έχει δεχτεί διαχρονικά και δέχεται ακόμα και σήμερα ο Κώστας Καραμανλής από το θηριώδες σύστημα που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντίστοιχα ο Προκόπης Παυλόπουλος με δημοφιλία πάνω από 62% στο σύνολο και μόλις 30% αρνητικά, παραμένει ακλόνητος ως ο δημοφιλέστερος όχι μόνο σε σχέση με τον προκάτοχό του Κάρολο Παπούλια (57% θετικά και 40% αρνητικά) αλλά και σε σχέση με την «εκλεκτή» του Κυριάκου Μητσοτάκη κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία καταποντίζεται με 60% αρνητικά και μόλις 30% θετικά. «Double score» δηλαδή ο Προκόπης Παυλόπουλος σε σχέση με την νυν ΠτΔ, παρά το δημόσιο lifting όλων των συστημικών ΜΜΕ.

Ουδέποτε μετά τη Μεταπολίτευση ο θεσμός του ΠτΔ είχε φθάσει σε τέτοια δημοσκοπική απογίωση, αυτό το «κατάφερε» μόνον ο Μητσοτάκης, τοποθετώντας την κα Σακελλαροπούλου.

Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει καλά ότι ενώ η δική του δημοφιλία έχει πάρει προ πολλού την κατιούσα, Κώστας Καραμανλής και Προκόπης Παυλόπουλος εκφράζουν όχι μόνο την ΝΔ αλλά την πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Των έντιμων Ελλήνων που αρνούνται να συμβιβαστούν με τους τηλεμαστρωπούς, τους μαφιόζους, τους διεφθαρμένους, τους καταχραστές και όλα τα σαπρόφυτα που ο Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλει ως κανονικότητα.

Ο χάρτινος πύργος Μητσοτάκη απέχει μόλις μία πνοή από την απόλυτη καταστροφή.

Ο εφιάλτης του Κυριάκου Μητσοτάκη (newsbreak.gr)

Ετικέτες