Αρχική » Ο Ζελένσκι ζητά να συναντηθεί με τον Πούτιν – Το Ισραήλ μπορεί να παίξει ρόλο για λύση
Διεθνή

Ο Ζελένσκι ζητά να συναντηθεί με τον Πούτιν – Το Ισραήλ μπορεί να παίξει ρόλο για λύση


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε πως πρότεινε στον Μπένετ τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ
Θετικός στο ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Σάββατο σε διεθνή ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε πως ελπίζει το Ισραήλ να βοηθήσει έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πούτιν, χάρη στη «σημαντική θετική επιρροή» του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ στη ρωσική ηγεσία. Τόνισε δε πως ο ίδιος θα μπορούσε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας στην Ιερουσαλήμ ή το Τελ Αβίβ.

«Όσο για το Ισραήλ και τη διαμεσολάβηση του Ναφτάλι Μπένετ, εμείς ζητάμε τη φιλία του Ισραήλ», είπε ο Ζελένσκι, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Jerusalem Post. «Προφανώς και θεωρούμε ότι είναι θετική η στάση του, αλλά βέβαια το Ισραήλ έχει μια ιδιομορφία λόγω της ιστορίας του και των παραλληλισμών που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα μπορούσαν να πάρουν θέση σε αυτόν τον πόλεμο επειδή έχουν βιώσει και αυτοί τεράστια κύματα προσφύγων. Το Ισραήλ μπορεί να παίξει ρόλο για να βρεθεί μια λύση. Παγκοσμίως επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους και τις αντίστοιχες κυβερνήσεις. Θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις θέσεις μας στον ρωσικό λαό», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ναφτάλι Μπένετ κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ φέρεται να συμβούλεψε τον Ουκρανό πρόεδρο να παραδοθούν. Κάτι που φυσικά δεν συνέβη.

Στη συνέχεια τόνισε αν οι Ρώσοι θέλουν να μπουν στο Κίεβο και «ισοπεδώσουν την ιστορική μνήμη της Ουκρανίας και ένα κομμάτι της ιστορίας της Ευρώπης, βεβαίως μπορούν να το κάνουν. Αν αυτός είναι ο στόχος τους, ας το κάνουν».