Αρχική » Ο Κουρουμπλής καταθέτει τη μήνυση για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ
Ελλάδα Πολιτική

Ο Κουρουμπλής καταθέτει τη μήνυση για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ

Η ενέργειά του ίσως είναι η ευκαιρία να διερευνηθούν επιτέλους οι ενδεχόμενες ευθύνες των εμπλεκομένων…
Τη μηνυτήρια αναφορά που είχε προαναγγείλει για την πανδημία θα καταθέσει σήμερα Παρασκευή στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον ανεξάρτητος βουλευτής θα καταθέσει τη μήνυση προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες για τυχόν πράξεις και παραλείψεις, συνεπεία των οποίων υπήρξε η άδικη απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών από τον κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Η ενέργειά του ίσως είναι η ευκαιρία να διερευνηθούν επιτέλους οι ενδεχόμενες ευθύνες των εμπλεκομένων.

Θυμίζουμε ότι η δημοκρατία με σειρά αποκαλύψεων και πρωτοσέλιδων είχε αναδείξει τις ελλείψεις στις ΜΕΘ, αλλά και τις απόψεις ειδικών, που επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά από την έκθεση «βόμβα» των Λύτρα – Τσιόδρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Δεκέμβριο ύστερα από τοποθέτησή του στη Βουλή, όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα». Αν και του ζητήθηκε από το κόμμα να ανακαλέσει, ο πρώην υπουργός επέμεινε: «Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου».