Αρχική » Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Πανελλήνιες και τα Ελληνόπουλα ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»
Ελλάδα Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Πανελλήνιες και τα Ελληνόπουλα ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αλαζονεία και η πολιτική αναισθησία στην κορύφωσή της!

Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Η.Π.Α. για να «εγκαταστήσει» εκεί για σπουδές την κόρη του Δάφνη αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τρόπου, με τον οποίο αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός την Ελληνική νεολαία και μάλιστα την επομένη των φετινών Πανελληνίων.

Την ώρα που χιλιάδες Ελληνόπουλα, μέσα στη δίνη της πανδημίας και υπό εξαιρετικά αντίξοες  συνθήκες προετοιμάσθηκαν για τις Πανελλήνιες, την ώρα που πολλά από αυτά γνώρισαν την πικρή εμπειρία της αποτυχίας λόγω ακριβώς των αντίξοων συνθηκών -και όχι  λόγω ανικανότητας- ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φυσικά» και δεν βάζει σε τέτοια δοκιμασία το παιδί του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σπεύδει ο ίδιος στις Η.Π.Α., την ώρα που η Ελλάδα «στενάζει» από την κατάρρευση του «Επιτελικού Κράτους» Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη, για να «εγκαταστήσει» την κόρη του στο Πανεπιστήμιο επιλογής της.

Τέτοια αλαζονεία και τέτοια πολιτική αναισθησία από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι ο πρωθυπουργός βλέπει τα Ελληνόπουλα που πέρασαν «διά πυρός και σιδήρου» τις Πανελλήνιες σαν να είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Δείχνει επίσης την «επιβίωση» της διαχρονικής νοοτροπίας οικογενειοκρατίας της Οικογένειας Μητσοτάκη, η οποία πάντα είχε ως πρώτο στόχο της την «διαιώνιση» του «μητσοτακικού είδους» και την εξασφάλιση του μέλλοντός του κυρίως στην Πολιτική. Διότι καθένας γνωρίζει ότι εκτός Πολιτικής δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη που να διακρίθηκε σε κάποιον τομέα. Ιδίως δε στον επιστημονικό. Για την «Αγία Οικογένεια» η Πολιτική είναι επάγγελμα και μάλιστα εξαιρετικά αποδοτικό.

Αυτή είναι η πραγματική έννοια της «αριστείας» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με παράδειγμα τα παιδιά του «γυρίζει την πλάτη» στους πραγματικούς αριστείς των Πανελληνίων. Αποδεικνύει ότι ο ίδιος και η Κυβέρνησή του, όχι μόνο δεν υπηρετούν την αριστεία αλλά εκπροσωπούν  την πιο χυδαία μορφή μετριότητας, την οποία βαφτίζουν «αριστεία» κατά το δοκούν. Δεν έχει κανείς παρά να ρίξει μια ματιά σε όλο το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη:Η μετριότητα σε όλο της το θλιβερό «μεγαλείο».

Το χειρότερο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι και αυτός και η οικογένειά του διακατέχονται από τέτοια έπαρση και τέτοια «ιδιοκτησιακή» αντίληψη της εξουσίας που δεν αντιλαμβάνονται σε ποιο βαθμό προκαλούν την ελληνική κοινωνία, άρα τον Ελληνικό λαό. Μάλιστα βασίζονται στις μεγάλες αδυναμίες της Αντιπολίτευσης, θεωρώντας ότι ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή!

Αυτή η ψευδαίσθηση είναι η κορύφωση της «πολιτικής μωρίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογένειάς του γενικά.

Το βράδυ των εκλογών, όποτε γίνουν, θα μείνει «έκπληκτος» από την ηχηρή απάντηση του εκλογικού σώματος. Και το χειρότερο: Τότε τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που τον στηρίζουν τώρα «αναφανδόν» θα τρέχουν να «κάνουν κολεγιά» με τη «νέα κατάσταση», λέγοντας από δω και από κει: «ρε πως μπλέξαμε με αυτόν τον τύπο, τον Κυριάκο»!

Υ.Γ. Επαναλαμβάνουμε: Ποιο «λαχείο», ποιο «τζόκερ»; Τη μεγαλύτερη «απόδοση» έχει η λύση του γρίφου της «ανακάλυψης» μέλους της Οικογένειας Μητσοτάκη που να ζει και να επιβιώνει εκτός Πολιτικής. Άλυτο αίνιγμα. Ούτε η μυθική Σφίγγα δεν θα το σκεπτόταν, αφού έτσι «θα έκλεβε εκκλησία».

Ετικέτες