Αρχική » Ο Κ.Μητσοτάκης «ξέχασε» τον Κ.Καραμανλή: Μίλησε μόνο για τον Χ.Τρικούπη και τον Ε.Βενιζέλο
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Ο Κ.Μητσοτάκης «ξέχασε» τον Κ.Καραμανλή: Μίλησε μόνο για τον Χ.Τρικούπη και τον Ε.Βενιζέλο

Ασέβεια του Κ.Μητσοτάκη προς τον Εθνάρχη

Κάθε όριο ασέβειας στην μνήμη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή ξεπέρασε σήμερα κατά τη διάρκεια των δηλώσεων για την συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην ελληνογαλλική φιλία και συμμαχία και ιδίως στην αμυντική συνεργασία.  Σε αυτή την αναδρομή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε να αναφερθεί -και ορθώς- ως τον Χαρίλαο Τρικούπη και στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Παρόλα αυτά «ξέχασε» να αναφερθεί στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος όχι μόνο είναι ο «αρχιτέκτονας» της ελληνογαλλικής φιλίας και συμμαχίας με τον Βαλερί Ζισκάρ ντ Εσταίν μετά την μεταπολίτευση αλλά ήταν και ο πρώτος ο οποίος «εγκαινίασε» στενή αμυντική συμμαχία με την Γαλλία όταν το 1975 υπέγραφε την συμφωνία για τα Μιράζ.  Δηλαδή τα αεροπλάνα που ακόμα και σήμερα είναι τα μόνα που φοβούνται οι Τούρκοι.  Και μάλιστα ο Καραμανλής είχε την πρόνοια να βάλει μέσα «ρήτρα συνδρομής» δηλαδή ευθεία βοήθεια της Γαλλίας μέχρις ότου μας παραδοθούν όλα τα Μιράζ.

Στην ουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σήμερα στηρίχτηκε πάνω στο μοντέλο Καραμανλή και για τις φρεγάτες και για τα Ραφάλ.  Και εν τούτοις δεν έκανε ούτε μια αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε γι’ ακόμα μια φορά πώς δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή Νέα Δημοκρατία, την Νέα Δημοκρατία του Κ.Καραμανλή, γι’ αυτό άλλωστε και έχει μετατρέψει την ΝΔ σε… Ποτάμι, όπως επί της ουσίας είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Αντώνης Σαμαράς.