Αρχική » Ο Μητσοτάκης αποποιείται κάθε ευθύνη και λέει με θράσος ότι όλα λειτούργησαν υποδειγματικά – «Κανένας οικισμός δεν κάηκε ολοσχερώς»
Leader of New Democracy conservative party and winner of Greek general election Kyriakos Mitsotakis reacts during a swearing-in ceremony as prime minister at the Presidential Palace in Athens, Greece July 8, 2019. REUTERS/Alkis Konstantinidis
Video Ελλάδα Πολιτική

Ο Μητσοτάκης αποποιείται κάθε ευθύνη και λέει με θράσος ότι όλα λειτούργησαν υποδειγματικά – «Κανένας οικισμός δεν κάηκε ολοσχερώς»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός τα «έριξε» στην κλιματική αλλαγή και στον καύσωνα – «Είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα από άλλες χρονιές» δηλώνει χωρίς ίχνος ντροπήςfacebook sharing button

Για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή και ο καύσωνας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού από το Βήμα της Βουλής. Ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ αποποιείται κάθε ευθύνη, και δηλώνει ότι «ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε υποδειγματικά»…

Το ερώτημα είναι πώς γίνεται να λειτούργησε υποδειγματικά το κράτος αφού κάηκαν τόσες χιλιάδες στρέμματα, και βέβαια πώς γίνεται να λέγονται όλα αυτά από το στόμα του πρωθυπουργού ο οποίος δεν έχει το σθένος να αναγνωρίσει πολιτικές ή υπηρεσιακές ευθύνες.

Ο Μητσοτάκης εκτός πραγματικότητας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε άφωνους όσους τον άκουσαν, καθώς όσα είπε υποδηλώνουν ότι είτε κοροϊδεύει τον κόσμο κατάμουτρα, είτε δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Και τα δύο είναι πολύ επικίνδυνα…

«Είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα από άλλες χρονιές» είπε ο πρωθυπουργός, και οι πληγέντες ακόμα αναρωτιούνται τι ήθελε να πει, αφού χάθηκαν πολλές περιουσίες και έμειναν στον δρόμο πολλοί άνθρωποι.

«Αιτία για όλα η κλιματική αλλαγή»

Για όλα φταίει η κλιματική κρίση και ο καύσωνας είπε ο κ. Μητσοτάκης που ακολούθως θέλησε να μεταθέσει την συζήτηση από το πεδίο των ευθυνών για την πρωτοφανή καταστροφή στην επόμενη ημέρα και στα θετικά μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων, αποκατάστασης των δασών και προετοιμασίας για το μέλλον.

«Η συγγνώμη είναι προσωπική ηθική στάση, ένα μήνυμα, σύνθημα για δράση και ένα κάλεσμα να διδαχθούμε από μία αρνητική εμπειρία για να γίνουμε καλύτεροι» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας για άλλη μία φορά επίκληση στο συναίσθημα.

«Δεν είχαμε νεκρούς»

Κάνοντας αντίστιξη με το Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το σχέδιο για να αποφευχθούν οι νεκροί πέτυχε πλήρως, υπήρχε σχέδιο εκκενώσεων των κατοικημένων περιοχών που απέδωσε, οι καθαρισμοί δασών είχαν γίνει, η Πυροσβεστική λειτούργησε έγκαιρα και αποτελεσματικά, τα μέσα πυρόσβεσης ήταν περισσότερα από κάθε φορά.

Αλλά και στο πεδίο των αποζημιώσεων ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο μηχανισμός κινήθηκε πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά και ήδη οι πληγέντες ενισχύονται.

Διαβάστε ακόμα: