Αρχική » Ο Μητσοτάκης είπε ψέματα για τα Τέμπη: Γνώριζε τα πάντα!
Ελλάδα Πολιτική

Ο Μητσοτάκης είπε ψέματα για τα Τέμπη: Γνώριζε τα πάντα!

Τεράστιες και οι ευθύνες του Άκη Σκέρτσου!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε προχθές ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία ενημέρωση για την πορεία του Υπουργείου Υποδομών σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις του ΟΣΕ που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Τεράστιο ψέμα διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός ήξερε τα πάντα και να γιατί:

Με τον νόμο για το επιτελικό κράτος (ν.4622/2019) δημιουργήθηκε ως «ναυαρχίδα» του Μεγάρου Μαξίμου η Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης. Μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων (που ορίστηκαν με το π.δ. 98/2020) στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού δημιουργήθηκε Ειδική Υπηρεσία η οποία παρακολουθεί με ηλεκτρονικό τρόπο όλο το κυβερνητικό έργο, δηλαδή κάθε αρμοδιότητα υπουργού, έτσι ώστε ο πρωθυπουργός, έχοντας πρωτογενή ενημέρωση, να επισημαίνει στους υπουργούς του σε ποια σημεία το κυβερνητικό έργο καθυστερεί.

https://youtube.com/watch?v=58GAZQRx5XQ%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Μάλιστα για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε και λειτουργεί πάντα Ειδική Γραμματεία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) για την παρακολούθηση και αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου. Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού ορίσθηκε ο Θανάσης Κοντογεώργης και επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Συντονισμού ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

Μάλιστα ο Μητσοτάκης με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επανειλημμένα είχαν βγει και υπερηφανευόντουσαν για το ότι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ώστε το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υφυπουργός Άκης Σκέρτσος μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παρακολουθούν πού βρίσκεται η πορεία ακόμη και της πιο ασήμαντης υπουργικής απόφασης προκειμένου να επισημαίνουν στους υπουργούς κενά και ολιγωρίες.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Τώρα ο Μητσοτάκης λέει ότι δεν ξέρει τίποτα γιατί δεν είχε ενημέρωση από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. Και όταν έφτιαχνε το επιτελικό κράτος ήταν υπερήφανος γιατί έφτιαξε ένα σύστημα τέτοιας ηλεκτρονικής τελειότητας που όχι μόνο δεν χρειαζόταν ενημέρωση από τους υπουργούς του αλλά ως άλλος big brother τους παρακολουθούσε και μάλιστα μπορούσε να βλέπει τις ολιγωρίες τους για να κρίνει την αποτελεσματικότητά τους!!!

Ο Μητσοτάκης είπε ψέματα για τα Τέμπη: Γνώριζε τα πάντα! (newsbreak.gr)