Αρχική » Ο Μητσοτάκης που ήθελε να γίνει οδηγός τρένου και το «φορτίο – μυστήριο» της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη
Ελλάδα Πολιτική

Ο Μητσοτάκης που ήθελε να γίνει οδηγός τρένου και το «φορτίο – μυστήριο» της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Το μέγεθος και η μορφή της έκρηξης που προκάλεσε την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, είχε προκαλέσει τεράστια ερωτηματικά από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το βίντεο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega πριν από λίγο, το εύρος και τα χαρακτηριστικά της πύρινης λαίλαπας που τύλιξε τα βαγόνια στις φλόγες αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις θερμοκρασίες, δεν εξηγούνται από τις έως τώρα προσέγγισης των ειδικών.

Η κυβέρνηση, ακόμα και σήμερα, σιωπά προκλητικά. Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, ακόμα και των στελεχών της πυροσβεστικής, η έκρηξη και οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν ήταν από τους βασικούς λόγους που είχαμε τέτοιον αριθμό νεκρών, πολλοί εκ των οποίων κυριολεκτικά «εξαϋλώθηκαν». Προκαλεί λοιπόν αλγεινή εντύπωση και εντείνει τα ερωτήματα η σιωπή της κυβέρνησης και η απουσία οποιασδήποτε επίσημης ανακοίνωσης για το τι ακριβώς μετέφερε το βαγόνι – μυστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ακόμα και σχετικό ερώτημα που έχει κατατεθεί στο κοινοβούλιο, ακόμα και σήμερα δεν έχει απαντηθεί!

Το ρεπορτάζ λοιπόν εστιάζει στο πρώτο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το οποίο φαίνεται ότι ήταν άδειο. Για την ακρίβεια, αυτό που έχει απομείνει, είναι μόνο η πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον ειδικό που έκανε την ανάλυση, η συγκεκριμένη έκρηξη δεν δικαιολογείται ούτε από τα λάδια, ούτε από φιάλες υγραερίου, ούτε από τους μετασχηματιστές ή τα υγρά φρένων. Δικαιολογείται μόνο εάν προκλήθηκε από «αέριο καύσιμο».

Το βαγόνι – μυστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ

Μπορεί λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δήλωνε πριν από λίγο καιρό σε μία από τις γνωστές στημένες παρουσίες του, ότι «δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ήθελε να γίνει οδηγός του τρένου», καλό όμως θα είναι να φερθεί ως πρωθυπουργός και να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Όχι τις σκηνοθετημένες παρουσίες που εξοργίζουν το πανελλήνιο. Δείτε το σχετικό βίντεο.:

Ο Μητσοτάκης που ήθελε να γίνει οδηγός τρένου και το «φορτίο – μυστήριο» της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη (newsbreak.gr)