Αρχική » Ο Πούτιν ανακοίνωσε αύξηση σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα
Διεθνή

Ο Πούτιν ανακοίνωσε αύξηση σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα

Σε μια προσπάθεια να διαψεύσει της Δύση για την οικονομική καταστροφή της Ρωσίας

Σε κίνηση «ματ» προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο να διαψεύσει τα ΜΜΕ που κάνουν λόγο για κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας, μετά από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος προέδρος ο οποίος έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι η Δύση δεν θα πετύχει τον στόχο της να αποδυναμώσει οικονομικά τη Ρωσία μέσω των κυρώσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ενισχύσει τους πολίτες του με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Ο Πούτιν δήλωσε κατά την διάρκεια συνάντησης για οικονομικά ζητήματα της Ρωσίας ότι η χώρα έχει αντισταθεί στην πολιτική των κυρώσεων και ότι η οικονομία σταθεροποιείται: «Η ρωσική οικονομία σταθεροποιείται, το ρούβλι επιστρέφει στα επίπεδα της αρχής του έτους» δήλωσε.

Μάλιστα ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα αποθέματα στην λιανική ανακάμπτουν και ότι η εμπορική ζήτηση έχει επανέλθει στα κανονικά επίπεδα: «Ωστόσο, είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν το πληθωριστικό κύμα. Η οικονομία πρέπει να διατηρήσει τη ρευστότητά της. Πρέπει να επιταχύνουμε τη μετάβαση των εξαγωγών σε ρούβλια και εθνικά νομίσματα άλλων χωρών» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος και ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν όλες οι κοινωνικές παροχές, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις.

Ετικέτες