Αρχική » Ο Σταϊκούρας «άδειασε» Σκυλακάκη που τον κάλυψε ο Οικονόμου!
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Ο Σταϊκούρας «άδειασε» Σκυλακάκη που τον κάλυψε ο Οικονόμου!

H ασυνεννοησία των υπουργών και το άδειασμα που κάνει ο ένας στον άλλο με την πρώτη ευκαιρία δίνουν και παίρνουν στην κυβέρνηση, δείγμα της έλλειψης συντονισμού και των κακών σχέσεων που έχουν μεταξύ τους τα μέλη της κυβέρνησης, η οποία φθείρεται όλο και πιο πολύ και παρουσιάζει έντονα συμπτώματα δυσλειτουργίας.
Μετά το απίστευτο και εκτός τόπου και χρόνου επιχείρημα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο, επομένως θα ωφεληθούν οι πλούσιοι, χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τον άδειασε. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, είπε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει ακρίβεια, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είναι μεγάλο το κόστος, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν επιβαρύνονται τα νοικοκυριά και προφανώς οι λαϊκές οικογένειες έχουν αυτοκίνητο»…

Ο κ. Σκυλακάκης μπορεί να μη βρήκε υποστήριξη από τον τυπικά προϊστάμενό του υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων, βρήκε όμως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, που -σημειωτέον- εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια με τον κ. Σταϊκούρα, με τον οποίο επίσης δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις!

Ο κ. Οικονόμου χθες τον κάλυψε απόλυτα. «Ο ειδικός φόρος στα καύσιμα αποτελεί ένα μεγάλο έσοδο του Προϋπολογισμού, άρα μοιραία θα δημιουργούσε κίνδυνο στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Μπαίνει και η παράμετρος εάν ένα μέτρο με τόσο μεγάλο κόστος δημοσιονομικό θα βοηθούσε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Αυτό είπε ο κ. Σκυλακάκης» είπε ο κ. Οικονόμου κα επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, χωρίς όμως να δημιουργήσει προβλήματα στη δημοσιονομική ισορροπία.