Αρχική » Ο Τσίπρας δίνει στη Βουλή τα ονόματα από τον έλεγχο της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις
Ελλάδα Πολιτική

Ο Τσίπρας δίνει στη Βουλή τα ονόματα από τον έλεγχο της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών – «Κρύος ιδρώτας» στο Μαξίμου

«Καίει» την απόπειρα της κυβέρνησης να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει προκαλέσει «σεισμό» στην πολιτική σκηνή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα βγήκε από την ΑΔΑΕ κρατώντας φάκελο με το πόρισμα της Αρχής για τα πρόσωπα που έγιναν στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αύριο Τετάρτη, αναμένεται να κάνει παρέμβαση στη Βουλή και να δώσει τα ονόματα των προσώπων που η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε την παρακολούθησή τους από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της βουλής στο ναό της δημοκρατίας. Αύριο αναμένεται να λάβει τον λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία στην ολομέλεια» τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το περιεχόμενο του φακέλου με τον οποίο ο ίδιος σήμερα αποχώρησε από το γραφείο του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου.

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» δήλωσε ο ίδιος κατά την έξοδό του, με πανηγυρικό ύφος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 18.00 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει στο Προεδρικό Μέγαρο την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία αναμένεται να συζητήσει το θέμα των υποκλοπών.

Νέα επιστολή του Ράμμου με το πόρισμα των ελέγχων

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος έστειλε νέα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών. Ο κ. Ράμμος στην επιστολή του παραθέτει τα ευρήματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ, μετά από το αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας των Δεκέμβριο. Όλοι τους ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ότι έξι υψηλά ιστάμενα θεσμικά πρόσωπα έπεσαν θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Με βάση το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσω της επιστολής του γνωστοποιεί ότι τα πρόσωπα για τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας αιτήθηκε να ελεγχθούν αν έπεσαν θύματα υποκλοπών, όλοι είχαν παγιδευτεί από κοριούς.

Πλέον αυτό σημαίνει ότι όλοι αρμόδιοι αξιωματούχοι έχουν ενημερωθεί για τις παράνομες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, τον έλεγχο της οποίας έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κρύος ιδρώτας στο Μαξίμου

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αγωνία και αμηχανία για τις εξελίξεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να μην μπορεί να κρύψει την ενόχλησή του:

«Ο κ. Τσίπρας να βρίσκει δικά του. Προφανώς το φως κερδίζει το σκοτάδι, αλλά αυτό είναι κλεμμένο» σχολίασε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω εάν ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε χθες ότι υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα, αλλά οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε, όχι μόνο όταν κατά την εκτίμηση μας εξυπηρετούν τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας». 

Ο Οικονόμου επανέλαβε δικαιολογίες του τύπου ότι δίκτυα εντός της ΕΥΠ μπορεί να έκαναν υποκλοπές «εκτός πλαισίου», ενώ ανέφερε για μια ακόμα φορά ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν γνώριζαν ότι παρακολουθούνται υπουργοί αλλά και η ηγεσία του Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Τσίπρας δίνει στη Βουλή τα ονόματα από τον έλεγχο της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις (newsbreak.gr)