Αρχική » Ο Υπουργός Αντικατάστασης Πληθυσμού Μηταράκης ενημερώνει…… Μεταφορές μεταναστών στην ενδοχώρα εάν χρειαστεί
Ελλάδα Πολιτική

Ο Υπουργός Αντικατάστασης Πληθυσμού Μηταράκης ενημερώνει…… Μεταφορές μεταναστών στην ενδοχώρα εάν χρειαστεί

Οι επιπλέον μετανάστες θα μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα!facebook sharing button

Συνεχίζονται τα αντιφατικά μηνύματα από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος από τη μία δικαίως επιχαίρει για τη μείωση των ροών, αλλά από την άλλη δηλώνει την ετοιμότητά του για… μεταφορές μεταναστών στην ενδοχώρα εάν υπάρξουν ροές, ενώ ήταν ο ίδιος που παλαιότερα δήλωνε ότι τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν πόλο έλξης για νέες ροές.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί ο Νότης Μηταράκης επισκέφτηκε τη Χίο, προκειμένου να επιβλέψει την εκκαθάριση των χώρων εκτός της περιμέτρου της δομής, που στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί για να στεγάσουν τους μετανάστες που δεν χώραγαν σε αυτή, δημιουργώντας μείζον πρόβλημα. Συνεργεία του Δήμου Χίου, παρόντος του υπουργού αλλά και του δημάρχου, κατεδάφισαν περίπου 300 παραπήγματα, αποδίδοντας τους χώρους στους ιδιοκτήτες τους, που επί χρόνια δεν είχαν πρόσβαση σε αυτούς.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε πως για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια η Χίος θα έχει κάτω από 500 αιτούντες ασύλου και υπενθύμισε την προτεραιότητα που η κυβέρνηση δίνει στη φύλαξη των συνόρων, τη μείωση των εισροών και την αποσυμφόρηση των νησιών, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση υλοποίησε όλες τις δεσμεύσεις της.

«Πλέον δεν μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτών. Ηταν όντως ένα υπαρκτό επιχείρημα, όμως πλέον ό,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά το κάναμε» είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίσει η κατασκευή της νέας δομής στο νησί, στην περιοχή Θόλος. Η ευκολία όμως με την οποία είπε πως σε περίπτωση που ο αριθμός των μεταναστών ξεπεράσει τη χωρητικότητα της νέας δομής «οι επιπλέον μετανάστες θα μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα» δημιουργεί προβληματισμό.