Αρχική » Ο Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε «λαθροχειρία» του κυβερνητικού εκπροσώπου!
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε «λαθροχειρία» του κυβερνητικού εκπροσώπου!

ο κύριος Μάξιμος

Σύγκρουση κορυφής στην κυβέρνηση, αμηχανία στο Μαξίμου…

Φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφάσισε να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο, όσον αφορά τις δικές του πρωτοβουλίες ενίσχυσης διαφόρων κλάδων της οικονομίας. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο υπουργός Σταϊκούρας είναι αυτός που έχει συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές με συναδέλφους του, ακόμα και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να εξασφαλίσει ενισχύσεις για τους πληττόμενος κλάδους, ειδικά την περίοδο των καθολικών κλεισιμάτων και όχι μόνο.

Έχω γράψει παλαιότερα για την σφοδρή αντιπαράθεση του με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος είναι της «γερμανικής σχολής», ευτυχώς όμως ο πρωθυπουργός τις περισσότερες φορές πήρε το μέρος του υπουργού οικονομικών, αναλογιζόμενος κι αυτός το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στους επιτηδευματίες, τους αγρότες, τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά που υπέστησαν βαρύτατο πλήγμα από τα κυβερνητικά μέτρα.

oikonomou
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση πλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το τελευταίο χτύπημα όμως του Χρήστου Σταϊκούρα, ήταν σκληρό, ξεκάθαρο και επώνυμο. Με αποδέκτη τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, έτερο υπουργό Φθιώτιδας.

Αφορμή για την σφοδρή σύγκρουση ήταν το θέμα των κρατικών ενισχύσεων των ελαιοπαραγωγών της Ανατολικής Φθιώτιδας, στα πλαίσια αντιμετώπισης  των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας λόγω της πανδημίας. Ενέργειες που κρίνονται επιτακτικές, διότι η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών, υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα και ήδη παρατηρούνται τεράστια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όπως αυτό προκύπτει και με σειρά πρόσφατων άρθρων στο Μπλούμπεργκ.

Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, η παγκόσμια ανησυχία εντάθηκε μετά την πρωτοφανή ανακοίνωση – προτροπή της κινεζικής κυβέρνησης στους πολίτες να προβούν σε προμήθειες βασικών ειδών ενόψει του χειμώνα και στις κατά τόπους αρχές να εξασφαλίσουν την επάρκεια τροφής για τους πολίτες!

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας λειτούργησε προληπτικά και δικαιολογημένα, προκειμένου ο πρωτογενής τομέας να συνεχίσει την αδιάλειπτη λειτουργία του, πράγμα που πλέον είναι ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας λοιπόν, ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωση τους αγρότες της περιοχής για την έγκριση και άμεση απόδοση των ενισχύσεων, την Τετάρτη που μας πέρασε, γεγονός που καταδεικνύει πως ήταν δική του πρωτοβουλία. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εκδίδει ανακοίνωση με τον ισχυρισμό ότι η πρωτοβουλία ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών ήταν δική του! Διαψεύδοντας έτσι τον υπουργό οικονομικών. Προς επίρρωση μάλιστα των ισχυρισμών του, δημοσίευσε και σχετικό «έγγραφο».

Η σκληρή απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα

Η αντίδραση του υπουργού οικονομικών ήταν άμεση και καταλυτική. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βλέπετε, του είχε πετάξει το γάντι, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι λέει ψέματα και πως ο Γιάννης Οικονόμου ήταν αυτός που πέτυχε την απόδοση ενισχύσεων για τους παραγωγούς της Φθιώτιδας.

Ο Σταϊκούρας σήκωσε το γάντι και η ανακοίνωση του εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφού ουσιαστικά του καταλογίζει λαθροχειρία όχι μόνον για τους πολιτικούς του ισχυρισμούς αλλά ακόμα και για το έγγραφο το οποίο παρουσίασε ο Γιάννης Οικονόμου. Γράφει ο υπουργός οικονομικών μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του:

«Σήμερα, δυστυχώς πρέπει να επανέλθω, αφού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου, κυκλοφόρησε – διαδικτυακά Επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία.
Συγκεκριμένα, η πραγματική Επιστολή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία επισυνάπτω:
1ον. Φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.
2ον. Έχει την Υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.

3ον. Απευθύνεται στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, απευθύνεται μόνο στον Αναπληρωτή Υπουργό.»

Δεν χρειάζεται να περιγράψω τι καταγγέλλει ο Χρήστος Σταϊκούρας με την συγκεκριμένη ανακοίνωση του. Το ζήτημα είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δεν έχει βγάλει διευκρινιστική ανακοίνωση, το κυριότερο όμως, δεν έχει παρουσιάσει το έγγραφο το οποίο ισχυρίστηκε πως δικαιώνει τους ισχυρισμούς του, με αριθμό πρωτοκόλλου και υπογραφή του αρμόδιου υπουργού!

Για να μην υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες, ο Χρήστος Σταϊκούρας εμφανίστηκε στο star κεντρικής Ελλάδας όπου και ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση. Δείτε στο βίντεο τι είπε:

https://youtube.com/watch?v=Rd1Sb3FGvSA%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Η σφοδρή αντιπαράθεση μάλιστα καθώς και την αποκαθήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου από τον υπουργό οικονομικών, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου.