Αρχική » «Πέφτει» το Κίεβο – Εκρήξεις δίπλα στο προεδρικό μέγαρο
Διεθνή

«Πέφτει» το Κίεβο – Εκρήξεις δίπλα στο προεδρικό μέγαρο

Άγρια πολιορκία και στη Μαριούπολη με βομβαρδισμούς

Οι Ρωσικές δυνάμεις που «σφυροκοπούν» για δεύτερη μέρα την Ουκρανία, είναι έτοιμες να καταλάβουν την πρωτεύουσα του Κιέβου. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ το Κίεβο πολιορκείται από τρεις πλευρές ενώ πλέον ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν πάρει αμυντικές θέσεις σε γέφυρες και κατά μήκος των κεντρικών δρόμων, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει ανταλλαγή πυρών με τις ρωσικές δυνάμεις.

https://youtube.com/watch?v=iZebYm-nenY%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταφέρουν δημοσιογράφοι του Associated Press το βράδυ της Πέμπτης ακούστηκαν εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου, μόλις 800 μέτρα από το προεδρικό μέγαρο. Πυροβολισμοί ακούγονται και κοντά σε κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο κέντρο του Κιέβου από το νότο. Την ίδια στιγμή, μια πολυκατοικία δέχτηκε βομβαρδισμούς, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν θύματα. Στους δρόμους του Κιέβου κινούνται πλέον τεθωρακισμένα οχήματα.