Αρχική » Πέφτουν (ξανά) οι μάσκες: Αμερικανική συμμετοχή στη μεγαλύτερη αποβατική άσκηση των Τούρκων
Video Διεθνή Ελλάδα

Πέφτουν (ξανά) οι μάσκες: Αμερικανική συμμετοχή στη μεγαλύτερη αποβατική άσκηση των Τούρκων

Άσκηση η οποία στρέφεται κατά της Ελλάδας – Μέγιστη ειρωνεία ότι το USS Arlington έφυγε από την Αλεξανδρούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη τουρκική άσκηση «EFES-2022», η οποία ξεκίνησε στη Σμύρνη και έχει ως σενάριό της, την κατάληψη εχθρικού νησιού από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

Προφανώς και η μεγαλύτερη αποβατική άσκηση των Τούρκων δεν στοχεύει στην κατάληψη της… Μαδαγασκάρης, αλλά, άλλα νησιά, πιο κοντά, στην ταραγμένη  θάλασσα του Αιγαίου.

Η ειρωνεία, ή η ξεφτίλα της όλης κατάστασης, ανάλογα με την οπτική, είναι πως στην τουρκική αποβατική άσκηση που έχει ξεκάθαρο στόχο και στρέφεται κατά της Ελλάδας, συμμετείχε με τυμπανοκρουσίες και αμερικανικό πλοίο!

Ο λόγος για το USS Arlington, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ τις ώρες πριν αναχωρήσει για την Τουρκία βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη. Την οποία έχουμε «παραχωρήσει» στους Αμερικανούς για να τη χρησιμοποιούν όπως θέλουν, σε μια συμφωνία «πάρτα όλα».

Κατά τα άλλα, σε όλη αυτή την πρωτοφανή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων ψάχνουμε τους Συμμάχους μας. Και όταν τους βρίσκουμε διαπιστώνουμε τι;