Αρχική » Πήγε στους σεισμόπληκτους και έπινε τσικουδιές και έτρωγε σα να μην έχει συμβεί τίποτα…..Eπικοινωνιακό σόου από τον πρωθυπουργό στην Κρήτη την ώρα που οι σεισμόπληκτοι κοιμούνται στο πάτωμα (video)
Video Ελλάδα Πολιτική

Πήγε στους σεισμόπληκτους και έπινε τσικουδιές και έτρωγε σα να μην έχει συμβεί τίποτα…..Eπικοινωνιακό σόου από τον πρωθυπουργό στην Κρήτη την ώρα που οι σεισμόπληκτοι κοιμούνται στο πάτωμα (video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

MITSOTAKIS 2

Τι εξήγγειλε για τα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων – «Θα τα φτιάξουμε όλα» είπε πίνοντας τσικουδιές

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να «προλάβει» σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε με την ηχηρή παρουσία του κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών τον Αύγουστο.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής που υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, οι οποίο έκαναν παράπονα για την υποτιθέμενη «άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας» η οποία έστειλε ογδόντα σκηνές για τους σεισμόπληκτους. Η στήριξη όμως έμεινε εκεί, καθώς όπως αποδείχτηκε, στους σεισμόπληκτους δεν δόθηκαν… ούτε κουβέρτες ούτε ράντζα, με τους ανθρώπους να κοιμούνται στο πάτωμα, πάνω σε νάιλον.

FAXXs PWQAQpEP2
FAXXs jWQAImt9Y

«Η τοπική κοινωνία έχει καταστραφεί και από τον κορωνοϊό ενάμιση χρόνο τώρα και αν δείτε δεν έχει μείνει κανένα κατάστημα και υπάρχουν άνθρωποι χωρίς σπίτια. Ήρθαν σκηνές και ζητάνε από τον κόσμο να πάνε στρώματα και κουβέρτες. Είναι δύο η ώρα και δεν έχει έρθει τίποτα» διαμαρτυρήθηκε κάτοικος της περιοχής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί έμμεσα τους σεισμόπληκτους για την κατασκευή των σπιτιών τους: «Θα στεγαστείτε κανονικά και θα ξαναφτιάξουμε την πόλη από την αρχή σωστά αυτή τη φορά όμως» απάντησε και απομακρύνθηκε με απαξίωση τη στιγμή που η σεισμόπληκτη τον κατηγορούσε: «Πάλι ευθύνη σε εμάς, πάλι ευθύνη στον κόσμο».

Λίγο αργότερα, πίνοντας τσικουδιές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ευδιάθετος, «θα τα φτιάξουμε όλα».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στις κάμερες, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστά τα μέτρα στήριξης στους σεισμόπληκτους: «Θα υπάρχει στήριξη και των επιχειρήσεων. Οποιος έχει πάθει ζημιά δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ ούτε για το 2021 ούτε για το 2022 ούτε και για το 2023», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

5386590

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «έχει ήδη εκταμιευθεί άμεση ενίσχυση 1 εκατομμυρίου ευρώ για τους δύο δήμους που έχουν πληγεί» και πρόσθεσε ότι θα ενεργοποιηθεί το πλαίσιο που ισχύει για τους πυρόπληκτους στην Εύβοια: «Αυτό σημαίνει ότι ένας συμπολίτης μας που έχει χάσει το σπίτι του, εφόσον έχει εγκριθεί ή κρίνεται κατεδαφιστέο, θα μπορεί να πάρει άμεσα από το κράτος 20.000 ευρώ» υποστήριξε.

5386588

Μένει να δούμε κατά πόσο οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες θα γίνουν πράξη και ποια κριτήρια, αφού δεν ήταν λίγοι οι πυρόπληκτοι πολίτες που έχασαν την πενιχρή αποζημίωση επειδή τα ολοσχερώς καμένα σπίτια τους στέκονταν ακόμα όρθια.