Αρχική » «Παγκόσμια πρωτοτυπία» για τον Δέσποτα Αλεξανδρουπόλεως η κυβερνητική απόφαση για την εκλογή μουφτήδων…
Ελλάδα Πολιτική

«Παγκόσμια πρωτοτυπία» για τον Δέσποτα Αλεξανδρουπόλεως η κυβερνητική απόφαση για την εκλογή μουφτήδων…

Μόνο το τουρκικό προξενείο και η Άγκυρα θέλουν εκλογή μουφτήδων από τον… λαό!

Αναστατωμένοι όλοι στη Θράκη με την ακατανόητη απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει την εκλογή μουφτήδων, για να εκλέγονται από τον… λαό! Δηλαδή από τους εγκάθετους της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου, που κινούν τα νήματα και τρομοκρατούν τους μουσουλμάνους στη Θράκη. Άλλωστε αυτού του τύπου η εκλογή αποτελεί διακαή πόθο της Τουρκίας!

Και οι Ιεράρχες της Θράκης αντιδράνε και μάλιστα ο Δέσποτας Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, με αφορμή την ομιλία του σε συνέδριο με θέμα «Το Ισλάμ στην Ελλάδα και την Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στον Έβρο.

Ο Σεβασμιώτατος δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του με αυτή την κυβερνητική απόφαση, που άπτεται των εθνικών μας συμφερόντων και δεν «μάσησε» τα λόγια του. Ξεκάθαρα τόνισε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!

«Καμία παγκοσμίως πρωτοτυπούσα διακομματική επιτροπή δεν θα αφήσουμε να πειραματίζεται παίζοντας στα ζάρια εκείνα τα θεσμικά δεδομένα στον τόπο μας που λειτούργησαν θετικά μέχρι και σήμερα εδώ και έναν αιώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Μάλιστα αναρωτήθηκε ποιος ακριβώς ζήτησε μια τέτοια αλλαγή και ποιον εξυπηρετεί και διαβεβαίωσε πως κανείς στη Θράκη, ούτε καν οι μουφτήδες (και αναφέρεται στους νόμιμους μουφτήδες), δεν ζητάνε εκλογή από τον λαό.

«Το Προξενείο κρατώντας τους ψευτομουφτήδες που δεν τους αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος θα τους φέρει για να τους εκλέξει ο λαός. Θέλουμε να κάνουμε την παρανομία και την εικόνα του ψευτομουφτή που τον προάγει και τον συντηρεί το γειτονικό κράτος μέσα στην πατρίδα μας και λειτουργεί αντεθνικά, να τους κάνουμε εκλεγμένους του λαού; Η Διακομματική βλέπουμε ότι κάνει πίσω αλλά το θέμα έρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο», ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως που είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Η κυβέρνηση άραγε ακούει;