Αρχική » Πανηγυρίζουν αντί να ντρέπονται!
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Πανηγυρίζουν αντί να ντρέπονται!

Ο Μητσοτάκης ευθύνεται αποκλειστικά για την ολέθρια εξέλιξη με την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Τις τελευταίες ώρες το «σύστημα Μαξίμου» προβάλλει εκτενώς την αντίδραση του κοινοβουλίου της Λιβύης, το οποίο αποδοκιμάζει και θεωρεί παράνομη την συμφωνία εκχώρησης της Λιβυκής ΑΟΖ στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης, ο Ακίλα Σάλεχ χαρακτήρισε  «παράνομο» το μνημόνιο που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας και πως υπογράμμισε πως αυτό δεν έχει καμία εξουσιοδότηση.

Η κυβέρνηση λοιπόν κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη ανακοίνωση, για να πανηγυρίσει για την ολέθρια και εθνικά επικίνδυνη εξέλιξη της υπογραφής για την εκχώρηση της ανύπαρκτης ΑΟΖ της Λιβύης στην Τουρκία. Πρόκειται για μία ολέθρια και μειοδοτική στάση, διότι στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά πως το κοινοβούλιο της Λιβύης δυστυχώς δεν μπορεί να εμποδίσει την συγκεκριμένη εξέλιξη. Αυτό οφείλεται στην ύποπτη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εδώ και 10 μήνες δεν έχει διαμαρτυρηθεί για το πραξικόπημα που διαπράττει η Τουρκίας στην Λιβύη, παρεμποδίζοντας την διενέργεια εκλογών.

Εκλογές που έχουν αποφασιστεί σε διεθνές επίπεδο και όμως η Τουρκία έχει καταφέρει να τις ακυρώσει με την ελληνική κυβέρνηση να σιωπά επιδεικτικά και να μην έχει κάνει καμιά κίνηση διαμαρτυρίας στους διεθνείς οργανισμούς. Είναι βέβαιο ότι οι εκλογές στην Λιβύη θα έδιναν την χαριστική βολή στην κυβερνήση αχυρανθρώπων της Τουρκίας που είναι πλέον προϊόν στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζει πολύ καλά πως και για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, το κοινοβούλιο της χώρας είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ερντογάν και τον Σαράτζ να αναρτήσουν το παράνομο αυτό συμφωνητικό στον ΟΗΕ!

Οι πανηγυρισμοί λοιπόν του Μαξίμου για την αντίδραση του κοινοβουλίου της Λιβύης δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, γεγονός που το γνωρίζουν πολύ καλά. Πρόκειται για άλλο ένα βήμα εξαπάτησης της ελληνικής κοινής γνώμης, την ώρα που για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια απειλείται η εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.

Το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης συνιστά εισβολή στον εθνικό κορμό της Ελλάδας και βίαιη αλλαγή συνόρων. Τα νότια σύνορα της Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία, αλλά την Λιβύη και την Αίγυπτο. Άρα, δεν υπάρχει καμία «Λιβυκή ΑΟΖ», εφόσον δεν υπάρχει χάραξη θαλάσσιων ζωνών με την Ελλάδα. Γεγονός που επίσης αποκρύπτει η κυβέρνηση.

Καμιά κύρωση κατά της Τουρκίας δεν ζήτησε ο Μητσοτάκης!

Η τελευταία ξεκάθαρη αναφορά της ΕΕ στο παράνομο μνημόνιο, ήταν η ανακοίνωση έπειτα από την σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο του 2019. Έκτοτε, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε φυσικά η πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαναν το οτιδήποτε για να ακυρωθεί αυτή η πρόκληση. Αντίθετα, το παράνομο μνημόνιο αναρτήθηκε στον ΟΗΕ λίγους μήνες αργότερα!

Έτερο και ακόμα μεγαλύτερο ολέθριο λάθος, ήταν η μη επέκταση στα 12 μίλια της αιγιαλίτιδας ζώνης στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κάρπαθο, παρότι είχε την σύμφωνη γνώμη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι Τούρκοι δρουν βάσει των προβλέψεων του συγκεκριμένου μνημονίου. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους αφήνει και δεν έχει κάνει το παραμικρό για να τους υποχρεώσει σε υποχώρηση, ακόμα και όταν τα τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν στα ανοιχτά της Σητείας στην Κρήτη.

Πανηγυρίζουν αντί να ντρέπονται! (newsbreak.gr)